*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidstilsynet gransker renholdsgigant

Bergen (NTB): Arbeidstilsynet går renholdsselskapet ISS nærmere etter i sømmene etter mistanker om alvorlige brudd på flere paragrafer i arbeidsmiljøloven.

Ifølge Bergens Tidende skal avdelingen til ISS i Bergen granskes nærmere etter at ansatte har meldt fra om ulovlig overtid, trakassering av ansatte og dårlige sikkerhetsrutiner.

- Når ISS som selskap bryter arbeidsmiljøloven, er det alvorlig. Det har noe med moral å gjøre, sier konserntillitsvalgt Eva Jensen, som har gjennomgått dokumentasjonen i en av sakene.

Dokumentasjon som avisen har fått tak i, kan tyde på at ansatte i ISS har jobbet nærmere 1.000 overtidstimer i løpet av et år, godt over lovens øvre grense på opptil 400 timer. Flere ansatte skal også ha fått mindre lønn enn det de har krav på.

Påstandene inkluderer også at ansatte skal ha rengjort kommunale leiligheter i Bergen uten verneutstyr, noe som har ført til at de ubeskyttet har måttet plukke store mengder brukte sprøytespisser. Noen hevder også at de har vært utsatt for trakassering.

Regiondirektør Fredrik Duus ønsker ikke å kommentere påstandene, men sier han avventer onsdagens møte med Arbeidstilsynet.

Han mener at hvis påstandene er riktige, så må det dreie seg om enkelttilfeller.

Etter en landsomfattende kontroll i fjor fikk ISS påpakning fra Arbeidstilsynet nettopp for ulovlig overtidsbruk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.