RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arcus-styret vedtok å skille ut Vectura

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Arcus-styret vedtok fredag at det kriserammede distribusjonsselskapet Vectura skal skilles ut. Fagorganisasjonene demonstrerte fredag sin motstand utenfor selskapets hovedkontor.

Alle aksjonærene i styret stemte fredag ettermiddag for forslaget om å skille ut Vectura. Kun de ansattes representanter i styret stemte for, opplyser konsernsjef i Vectura, Erik Bern, til NTB.

Fagorganisasjonene demonstrerte mot avgjørelsen ved hovedkontoret på Gjelleråsen i Nittedal kommune fredag. Det LO-tilsluttede Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og Handel og Kontor (HK) ba konsernstyret om å utsette saken, fordi de mente konsekvensene av utskillingen ikke var godt nok belyst.

Utskillingen skal etter planen skje 1. oktober. Det vil da bli to selskap og to styrer, men begge vil fremdeles være underlagt samme eier, Arcus-Gruppen. Vectura har i dag 220 ansatte, og de har fått en garanti om å få beholde jobbene sine etter utskillingen.

- Vi ønsker å gjøre dette for at Vectura skal få et styre som er spisset på logistikk. I dag er styret spisset på merkevarer, og vi ønsker å få inn økt kompetanse på logistikk, sier Bern. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere