*Nettavisen* Nyheter.

Ardi (2) røyker 40 om dagen

Foto: Faksimile YouTube (Faksimile YouTube)

Toåringen blir aggressiv om han ikke får sigarettene sine.

26.05.10 15:40

(SIDE2:) - Han er totalt avhengig. Hvis han ikke får røyken sin hyler han og dunker hodet i veggen. Han blir svimmel og føler seg dårlig, fortviler moren Diana ifølge britiske The Sun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ble fjernet
Det er kort tid siden en video av en røykende fire år gammel indonesisk gutt skapte raseri etter at den ble lagt ut på YouTube. Etter en rekke reaksjoner ble videoen fjernet fra nettstedet. Nå er det to år gamle Ardi Rizal, også fra Indonesia, som vekker oppsikt. På YouTube ligger klippet som viser det lille barnet røyke som en avhengig voksen.

Selv om moren til Rizal vil at sønnen skal stumpe røyken, ser faren Mohammed ingen problemer med avhengigheten. Det var han som ga gutten sin første sigarett da han bare var 18 måneder gammel.

- Ser frisk ut
Nå røyker gutten angivelig 40 sigaretter om dagen, og sliter med å bevege seg på egen hånd. Helsen er så dårlig at han ikke orker å leke med de andre barna på hans alder. Men ifølge Mohammed er sønnen i fin form.

- Han virker ganske frisk synes jeg. Jeg ser ikke problemet.

Lokale myndigheter har til og med tilbudt familien en ny bil hvis barnet slutter å røyke. Men i og med at 2-åringen blir såpass aggressiv når han ikke får sigarettene sine, mener foreldrene at det er umulig å få ham til å slutte.

Ifølge DailyMail er ikke Ardi alene om å være en tidlig storrøyker. Tall fra «the Central Statistics Agency» viser at 25 prosent av indonesiske barn i alderen tre til 15 år har prøvd å røyke. Blant disse er 3,2 aktive røykere.

Se videoen her: 2 Year Old Smoking Toddler - 40 cigarettes a day

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.