«Arenberg er ekstrem»

Foto: David Allais (www.tourdenormandiecycliste.fr)

Vegard Stake Laengen kjører sitt første Paris-Roubaix

07.04.13 14:10

COMPIÈGNE (procycling.no): Vegard Stake Laengen, Team Bretagne Séché, debuterer i Paris-Roubaix, og vil kjøre offensivt for å vise seg fram i sykkelverdenen.

- Det blir hard kamp om å komme i brudd, for her vil alle vise seg fram. Men det blir helt klart min oppgave. Man må se hvordan løpet utvikler seg, men det blir helt klart viktig for laget å ha en i bruddet som går, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no

Stort for et lite lag
Team Bretagne Séché er et fransk lag pro-kontinentallag, som ikke har de samme ressursene som de store Pro Tour-lagene.

Les også: Paris-Roubaix LIVE

- Det er stort for oss å sykle Paris-Roubaix. Men det blir ikke helt som de andre lagene, vi kjører med de vanlige syklene, og har bare andre hjul for anledningen.

Kan passe meg
Det sies at man ikke vinner Paris-Roubaix i første forsøk, men det er heller ikke målet for den lange nordmannen.

- Hva er målet ditt i Paris-Roubaix?

- Jeg håper det er realistisk å fullføre. I utgangspunktet er det et løp som kan passe meg, men jeg er nok litt for forsiktig i feltet. Skal jeg lykkes i Roubaix må jeg være tøff i feltet. Jeg flyter ganske greit over brostein. Men jeg har ikke kjørt så mange brosteinsritt som proff, sier Stake Laengen.

- Hva syns du om Paris-Roubaix-løypa?

- Testet løypen på fredag, men jeg kjenner ikke løypa veldig godt. Arenberg var ekstremt, men jeg har hørt at kampen inn i skogen også er ekstrem. Man kjører i slak utforbakke, og får veldig høy fart inn i seksjonen, sier Stake Laengen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.