Gå til sidens hovedinnhold

Ærespris til Hallan

Deponimotstander Knut Chr. Hallan fikk denne uken Simensbråten Ekeberg Arbeidersamfunn ærespris for kampen mot dypvannsdeponiet.

Ekeberg: Denne prisen gir meg styrke til å fortsette kampen mot giftdumpingen ved Malmøykalven, sier Knut Chr. Hallan som er leder for Folkeaksjonen mot Giftdumping.

Onsdag ble Hallan tildelt den nyopprettete æresprisen til Simensbråten Ekeberg Arbeidersamfunn på Ekebergrestauranten. Prisen er opprettet i forbindelse med at partilaget fyller 90 år i år. Partilaget ønsker å tildele prisen til organisasjoner eller personer som gjør en bemerkelsesverdig innsats for og i Bydel Nordstrand.

Beundringsverdig

Vi har besluttet å gi prisen til Knut Chr. Hallan for hans enestående og selvoppofrende innsats og engasjement mot deponeringen av giftholdig slam i Bunnefjorden, vårt rekreasjons og friområde, sier Ørjan Johansen som er leder i partilaget.

Prisen ble delt ut av Rune Gerhardsen som er Arbeiderpartiets byrådslederkandidat.

Hallan er et typisk eksempel på at folkelige interesser må stå på for å utfordre ekspertisen, myndighetene og byråkratiet. Det er bemerkelsesverdig og beundringsverdig, Hallan har tatt på seg en tung belastning på vegne av alle oss her i Oslo, sier Rune Gerhardsen

Optimistisk

Siden januar 2006 har Hallan kjempet for å få stanset deponeringen av giftholdig slam i deponiet ved Malmøykalven. Han har deltatt på utallige aksjoner og har brukt nærmere 1 800 timer på kampen mot Oslo Havn, SFT, NGI og NIVA.

Jeg er optimistisk til at vi skal få stanset galskapen. Jeg har vært det mange ganger underveis, men har god grunn nå. Nå kommer Bergquist 2 som jeg er overbevist viser samme spredningsmønster. Det er nemlig ikke fritt for strøm i området, noe alle vet, sier Hallan.

Den andre Bergquist-rapporten omhandler noen av verstinger blant miljøgiftene, blant annet DDT

Om noen tiår står vi uforstående til at vi i 2007 pumpet BCB, TBT, PAH og kvikksølv ned i fjorden med en ubrukelig Miljøvernministers velsignelse og med en ukritisk SFT-bande som stolte blindt på sitt norske fagmiljø, sier Hallan.