RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Året da Big Brother døde

Sist oppdatert:
Fotball-VM, Jakten på kjærligheten og nyskapninger har preget TV-året 2006. Samtidig har mange etablerte programmer skuffet seertallmessig.

(SIDE2:) Norske tv-kanaler har fått seg mang en nesestyver i år. Verken «Tufte IL» eller «Big Brother» klarte å innfri de gode seertallene fra tidligere sesonger. Andre sesongen av Tufte mistet seere, selv etter at TVNorge besluttet å flytte sendedag fra tirsdag til torsdag.

Årets Big Brother-deltagere tok helt av. Først satte de ny rekord med å ha sex etter seks timer, deretter handlet det om slåssing, intriger, graviditetsfrykt og sist men ikke minst - kreftfrykt. Det meste iscenesatt av blondinen som til slutt vant hele greien, Jessica Lindgren.

Les mer her:Her er årets tv-flopper

TV 2 fortsatte med «Idol» på nyåret og heller ikke der var seertallene som forventet. Opptil 300.000 færre enn året før fulgte de unge håpefulle. Likevel har kanalen bestemt seg for å ta en ny runde med «Idol» i 200718 år gamle Alexander Denstad With vant årets Idol-konkurransen.

Nye programmer
I februar startet TV 2 opp med et nytt konsept, basert på BBC-serien «Dragons' Den», «Skaperen». Der presenterte håpefulle nordmenn sine oppfinnelser for et dommerpanel bestående av Randi Egge Husby, Idar Vollvik og Anne Kathrine Slunggård. Vinneren stakk av med en million. Noen ideer var sprøere enn andre, mens andre var mer matnyttige, som Snorre Logans syrenøytraliserende krem. Vinneren ble til slutt Ellen Katrine Lie med sin multiavlesningsboks. Programmet ble så populært at TV 2 starter opp en ny runde til neste år.

Samme måned startet TV3 opp med den norske versjonen av «Beauty and the Geek», «Prinsessen og professoren» der kvinnelige skjønnheter tar hver sin nerd i skole - og vise versa. Programleder var Yasmin Aasland.

På NRK takket «Beat for Beat» for seg og inn kom Synnøve Svabø med sitt «Synnøve: På tråden». Svabøs har likevel ikke helt innfridd forventingene.

Les mer her:Her er TV3s nye nerder

2006 har i det hele tatt vært de nye konseptene sitt år. Også «Alt for Rognan» og «Raballder» på TV 2 var nye programmer som fenget seerne. På TVNorge startet «Russejentene» opp, men ikke med den samme oppslutningen. På TV3 slet også nykommerne «Arkivet», «Enstemmig» og «Ville Vesten».

Verken «Singelklubben» eller «Fremtiden kommer bakfra» på henholdsvis NRK2 og NRK1 klarte å skilte med spesielt høye seertall. Seertallene lå der på henholdsvis 100.000 og rundt 250.000.

Legeseriene
2006 var også året da legeseriene fikk sitt gjennombrudd på norske skjermer. I september startet NRK opp med sykehusdramaet «House». Dermed kunne du se legeserier på tv hver dag. Den mest populære har likevel vært «Grey's Anatomy» på TV 2.

LES MER:Sykehus på tv hver dag

Oppturer
Foruten den mye omtalte gullrekka på NRK, består årets oppturer av TV 2s suksesstrio «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Senkveld». Alle tre satte nye rekorder. Sistnevnte program rundet av sesongen med program nummer 100 og Harald Rønneberg og Thomas Numme er i vinden som aldri før.

«Jakten på kjærligheten» har i snitt blitt fulgt av 812.000 seere. Siste episode samlet over millionen. Det ble også to par av årets kjærlighetsjakt.

871 000 seere så Kristian Ødegård og Susan Goksør Bjerkrheim svette seg gjennom tre danser hver i «Skal vi danse»-finalen i høst. Det gav programmet en andel på 59,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere