RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Året da himmelen lyste

Sist oppdatert:
Det startet med regn og fortsatte med et uvær vi sjelden har sett maken til i Norge. Her er væråret 2003. Sjekk også nyttårsværet.

Lite nedbør hadde gitt skyhøye kraftpriser da vi gikk inn i 2003, men allerede i januar begynte det å bøtte ned på Vestlandet og i Trøndelag

- På Vestlandet falt det noen steder over 500 millimeter nedbør i løpet av januar. I Modalen i Hordaland falt det 107 millimeter bare på et døgn, sier meteorolog Roar Inge Hansen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Etter en liten kuldeperiode i slutten av januar fortsatte vinteren og våren med mildvær. Bergen opplevde den varmeste april-måneden siden 1920-årene. Påsken kom med 20 varmegrader flere steder i Sør-Norge, og tørke og varme skapte lyngbranner flere steder i Hordaland og Rogaland.

Varmen fortsatte gjennom sommeren og Norge fikk sin fjerde varmeste sommer siden man startet registreringen av temperaturer. Vestlandet fikk sin varmeste julimåned gjennom tidene.

Men med varmen kom også regn- og tordenbygene. Det kraftige været er noe som vil bli husket av meteorologene.

Den 17. juli ble det registrert nærmere 100.000 lynnedslag på 24 timer.

Les artikkelen: 100.000 lynnedslag siste døgn

– De sisten timene har vi registrert 16 -17.000 lynnedslag per time, sa Frank Dahlslett ved SINTEF Energiforskning til TV 2 Nettavisen denne dagen.

I midten av august kom et lavtrykk innover Sør-Norge og ga ekstreme nedbørsmengder. Vi fikk lokal flom i Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Les mer her: Regnskyll ga rekord

Men i oktober var det slutt på varmen og regnet. I Sør-Norge ble denne måneden 2 til 4 grader kaldere enn normalt, og vi fikk bare en tredjedel av nedbøret som pleier å komme i måneden. Bergen fikk sin kaldeste oktober siden 1926.

Kulden skulle ikke fortsette. Så langt har vinteren vært svært mild, noe som absolutt ikke kan sies om vindstyrken. Spesielt på Vestlandet og i Nord-Norge fikk vi stifte bekjentskap med iltre Edda og Clara.

Edda: Edda har blåst fra seg

Clara: Stormen Clara raser nordover

Her kan du sjekke nyttårsværet der du bor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere