RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Året starter med dollaroppgang

Sist oppdatert:
Dollaren har opplevd en real oppgang etter nyttårshelgen og stiger tilbake til under 1,35-nivået mot euroen. Les hva som driver dollarkursen og hva som forventes
Dollaren svekket seg kraftig i fjorårets siste uke, noe som ble forsterket av at volumene var langt under normalt som følge av at flere aktører hadde tatt fri i uken mellom jul og nyttår.

Dollaren falt til nye bunnivåer og var nede i området 1,3650 USDEUR. Mot kronen svekket dollaren seg også betydelig og var helt nede i 6,04 USDNOK. I morgentimene mandag er dollaren handlet på 1,3498 USDEUR, mens den tidligere på morgenkvisten har vært oppe over 1,34-nivået mot euro og over 6,14 mot norske kroner. Den er med andre ord svært volatil.

Det er flere viktige nøkkeltall som driver valutakursene, og særlig høye forventninger til den såkalte ISM-indeksen samt sysselsettingsstatistikk som kommer torsdag. Dette skriver Bloomberg News.

Flere vaultamarkeder er stengt mandag, så aktiviteten vil ikke ta seg opp til det normale før i morgen tirsdag. Derfor er det også sparsomt med handel. Det påvirker også volatiliteten.

Det er ventet at ISM-indeksen vil stige til 58.5 i desember fra 57.8 i november. Det melder Bloomberg News. Dette er en vel anerkjent indeks for å måle sentiment og aktivitet i den amerikanske industrien. Det er også ventet at sysselsettingsstatistikken, de såkalte non-farm payrolls tallene, vil vise at det ble skapt 175.000 nye jobber i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere