*Nettavisen* Nyheter.

Årets beste nyhet

Ikke på femti år har det omkommet færre mennesker i trafikken, viser nye tall fra Trygg Trafikk. Aller gledeligst er at vi nesten ingen barn dør i trafikken lenger.

Bedre veier og trafikksikre lekeområder har reddet mange liv. I fjor omkom 223 mennesker i trafikken her i landet. – Vi må helt tilbake til 1955 med 215 omkomne for å finne et år med lavere antall trafikkdrepte, sier direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk.

Med tanke på den enorme økningen som har vært i biltrafikk, er det all grunn til å gi både vegmyndigheter og Trygg Trafikk honnør for viktig arbeid som har gitt resultater.

For fjerde år på rad faller dødstallene, og det mest løfterike er at trafikken har blitt mye mindre farlig for barn.

De siste fem årene har åtte barn mistet livet i trafikken per år, mot 73 dødsfall blant barn i 1970.

Det skal ikke mye empati for å skjønne hvilken tragedie bare et barnedødsfall er for alle involverte, og hvor store lidelser som er unngått som følge av at ni av ti barnedødsfall nå blir unngått.

Samtidig viser statistikken at enkelte veistrekninger går mot strømmen. Blant disse er E6 i Gulbrandsdalen og E18 mellom Oslo og Sørlandet.

- Felles er at vi snakker om veistrekninger som er sterkt belastet med helge- og turisttrafikk. Dette er dessuten strekninger som ikke har vært oppgradert med tanke på økt trafikk, sier leder av trafikksikkerhetsseksjonen i Vegdirektoratet, Finn Harald Amundsen til P4 Nyhetene.

Fortsatt er 223 dødsfall mye, og det bør være en høyt prioritert samfunnsoppgave å sørge for at både E6 og E18 blir tryggere å ferdes på, og at de to viktigste trafikkårene på Sør- og Østlandet får en kvalitet som Norge kan være bekjent av. Akkurat det har vi råd til.

Hva mener du om veitrafikk og dødsfall? Er det rom for å få ned ulykkestallene enda mer? Diskuter hvordan på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag