*Nettavisen* Nyheter.

Årets beste seks

Spillmagasinet har kastet seks på terningen 13 ganger i år. Her er de beste av de beste.

28.12.09 08:11

For å se alle spillene som har fått Spillmagasinets anmeldere til å juble i 2009, kan du sjekke den komplette listen. De seks beste av de beste serveres pent dandert utover denne artikkelen. Det er med en viss vemodighet man konstruerer denne type liste, da samtlige sekserspill markerer seg i særskilt klasse. Likevel, noen perler skinner sterkere enn andre, noen dimanter er litt bedre slipt enn andre. Skriv gjerne dine sekserfavoritter i kommentarfeltet.

1. Call of duty: Modern Warfare 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Anmelderen skrev i sin vurdering at «Modern Warfare 2» er en grafisk perle og et høyoktans actionspill på alle mulige måter. Du må konsentrere fra første stund. En litt kort historiedel, men en flerspillerdel som vil leve i lang, lang, lang tid. Infinity Ward har definitivt truffet gullegget nok en gang, jeg er frelst. Å få noen til å like krig er godt gjort. Gratulerer.

Les anmeldelsen:«Call of Duty: Modern Warfare 2»

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Dragon Age: Origins (PC, Xbox 360)

Anmelderen strødde superlativer på kryss og tvers i teksten. Han skrev blant annet: «Nevnte jeg at jeg mye heller ville spilt dette spillet enn å skrive om det? Nevnte jeg at du så absolutt må gå ut og kjøpe dette spillet? Nevnte jeg at damene i spillet er utrolig vakre? Nevnte jeg at Bioware har tatt alt det gode de har gjort før og kokt det sammen til noe enda bedre? Løp. Kjøp!»

Les anmeldelsen:«Dragon Age: Origins»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Bioware)

3. Assassins Creed 2 (PS3, Xbox 360)

Oppfølgeren som overgikk orginalen. Spillmagasinets anmelder skrev følgende i sin oppsummering: «Nydelige og levende omgivelser som er kjempeartige å utforske, spennende historie og du møter mange interessante figurer, varierte og underholdende oppdrag, mye å finne på, glimrende kontroll og grafikk, musikken og stemmene er av ypperste klasse, veldig naturlig og god måte å bli kvitt oppmerksomhet fra vaktene på.»

Les anmeldelsen:«Assassins Creed 2»

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Empire: Total War (PC)

Anmelderen sa at dette er det beste strategispillet på markedet. God kunstig intelligens. Et vanvittig godt kampsystem. Grafikk og lyd er så bra som vi egentlig bare kan drømme om i strategispill, og det er bare en ting å si: Løp og kjøp dette spillet!

Les anmeldelsen:«Empire: Total War»

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Football manager 2010 (PC)

Football Manager kan fotball. Det er fotball, og det er strålende ifølge Spillmagasinets anmelder. Vedkommende mente det ga det den beste jobben i hele verden. Superlativet strålende var en hyppig gjenganger i omtalen av spillet.

Les anmeldelsen:«Football manager 2010»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Sports Interactive)

6. Chrono Trigger (Nintendo DS)

Det håndholdte rollespillet som tok Spillmagasinet med storm. Anmelderen oppsummerte med at «Chrono Trigger» har en lang og spennende historie, mange gode og varierte omgivelser, underholdende kampsystem og ofte krevende kamper, kreative fiender og suverene bosser, glimrende musikk. Og til tross for litt utdatert 2D grafikk går det overhode ikke utover spillopplevelsen.

Les anmeldelsen:«Chrono Trigger»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Square Enix)

Er du enig eller uenig? Del din liste i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag