RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets dyreste olje

Sist oppdatert:
Oljeprisen nærmer seg historiske nivåer.
Oljen klatret ytterligere på råvarebørsen i USA tirsdag. I morgen er det ventet at to av de største fagforeningene i Nigeria vil starte en streik som vil sette en demper på oljeleveransene fra det oljerike landet.

Fagforeningslederne krever at drivstoffpriser som ble økt forrige måned skal tilbakekalles. Foreningene sier at streiken vil gå som planlagt ettersom regjeringen i landet ikke har vraket hele prisøkningen, ifølge British Broadcasting Corp.

- Foreningene går videre med streiken, som truer med en total nedleggelse av hele Nigerias oljeindustri. Industrien er allerede jobbende i et redusert tempo. Dette får oppmerksomheten til å fokusere på all leveranserisikoen som er der ute, sier Phil Flynn hos Alaron Trading Corp., ifølge Bloomberg.

Analytiker David Thomas i Citigroup sier at oljeprisens styrke kommer etter bekymringer for nye forsyningsbrudd i Nigeria, fare for streiker i Brasil, raffinerier som sliter og økt spekulasjon med oljekontraktene ved råvarebørsen i New York.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat av referanseoljen WTI 69,13 dollar. Dette er en minimal oppgang på fire cents, men i løpet av dagen ble den notert i 69,56 dollar som er den høyeste prisen siden 1. september i fjor. Prisen er lite endret i forhold til samme tid i fjor.

Nordsjøoljen falt imidlertid med 0,5 prosent til 71,84 dollar på råvarebørsen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere