Årets første tap for VIF2

ÅMOT (vif.no): Vålerengas rekrutter gikk på årets første tap i mandagens bortemøte mot Åmot. Etter en skuffende andreomgang tapte rekruttlaget 2-0.

01.05.06 23:58

- Vi møter et robust lag, som spiller på fysikken. Kampbildet er egentlig som forventet, der vi er opptatt av balltempo og egne prestasjoner. I førsteomgang følger vi planen i perioder og skaper noen sjanser. Etter hvert får Åmot spille på sine styrker, og det blir en duellkamp. De er fysisk sterkere enn oss, kanskje også smartere, noe som nok ikke er unaturlig med tanke på at vi har mange unge spillere, sier Vålerengatrener Glenn Rostad til vif.no.

Vålerenga var sprekest i begynnelsen av førsteomgang og spilte seg til gode sjanser. Etter to minutter dro Jalal El-Gharbi seg fri på seksten meter og sendte i vei et skudd som Åmots keeper Ronny Hvambsal reddet til corner.

Også Levan Melkadze hadde sine sjanser. Etter et mislykket utspill fra keeper fikk spissen en gyllen mulighet til å lobbe over keeper som var på halvdistanse, men ballen endte langt over mål. Litt senere fikk Melkadze sjansen fra kort hold etter et innlegg fra siden, men ballen gikk rett på keeper. Åmot tilkjempet seg et overtak mot slutten av førsteomgang og produserte noen farlige sjanser. To ganger var de alene med keeper, men Bolthof reddet glimrende.

Fortjent
I andreomgang fortsatte Åmot der de slapp før pause og etter fem minutter fikk de betalt. Magnus Breiland dro seg fri i foran Vålerengas mål og satt ballen kontrollert i Bolthofs venstre hjørne. Vålerenga produserte få store sjanser etter pause. Nærmest var innbytter Dan Alberto Fellus som headet i tverrliggeren etter et frispark fra Magne Hoseth. Åmot skapte de farligste sjansene, og ti minutter før slutt fastsatte Jahn Richard Nitter sluttresultatet da han økte til 2-0 fra kort hold etter at Åmot hadde trykket Vålerenga bakover.

- Etter at Åmot tar ledelsen gjør vi noen forandringer, men lykkes ikke helt med det. Det blir veldig trangt og Åmot rydder godt unna. Vi klarer ikke å skape veldig store sjanser. Andrescoringen deres er veldig betegnende. De har mer trykk, har større vilje og får 2-0 fordi de ønsker poengene sterkere enn det ser ut til at vi gjør. De legger ned mer vilje og tæl enn oss. Det er ikke tvil om at vi har ferdighetene, men når vi ikke klarer å holde balltempoet oppe eller matche dem i duellspillet, så har de et lag som er såpass godt at de vinner fortjent, forteller Rostad.

Skiri tilbake
Det var få spillere som utmerket seg mot Åmot, men enkelte gjør en respektabel innsats i følge Rostad.

- Jeg synes Øyvind Bolthof er god i førsteomgang og holder oss inne i kampen med flere kvalifiserte redninger. I andreomgang er ikke han noe bedre enn de andre. Det er også positivt å se at Amund Skiri er tilbake og leverer en jevnt over god kamp som midtstopper. Ellers er det mange som leverer langt under pari i forhold til nivået vi vet de har inne.

Andreårsjunioren Kristoffer Thuen scoret to mål i junior-NM søndag. Mot Åmot fikk han prøve seg de siste 25 minuttene.

- Thuen kommer inn som debutant i andredivisjon. Han var nylig på juniorenes andrelag, og jeg synes han kommer bra fra det. Et positivt innhopp, sier Rostad.

Neste mandag møter Vålerengas rekrutter Tollnes på hjemmebane.

- Vi håper det blir bedre mot Tollnes. Vi vil gjerne revansjere oss. Vi ser at om vi ikke legger ned like mye innsats som motstanderlagene, vil det være vanskelig for oss å ta mye poeng. Vi må først og fremst ta tak i egne prestasjoner. De må heves om vi skal få med oss poeng, avslutter Rostad.

3. serierunde, 2. divisjon avd. 1
Åmot – Vålerenga II 2-0 (0-0)
Åmot kunstgress

Mål: 1-0 Magnus Breiland (50), 2-0 Jahn Richard Nitter (83)

Gule kort Vålerenga II: Magne Hoseth og Jørgen Horn.

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, Amund Skiri, Jørgen Horn, Tom Henning Hovi (Kristoffer Thuen fra 65) – Mustafa Achrifi (Harmeet Singh fra 80), Magne Hoseth, Jalal El-Gharbi, Mohammed Fellah – Levan Melkadze, Glenn Roberts (Dan Alberto Fellus fra 57)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag