*Nettavisen* Nyheter.

Årets første tap

Vålerenga ned på jorda etter fredagens brakseier.

Vålerengas 16-åringer fikk en pangstart på eliteturneringa i Kristiansand da de slo Haugesund 5-1 fredag kveld. Lørdag fikk VIF-talentene det langt tøffere da Viking og Start stod på programmet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jevnt mot Viking
Prestasjonsmessig startet imidlertid dagen bra. Vålerenga hevet seg spillemessig fra dagen før, men måtte likevel tåle et knepent 2-3-tap mot Viking.

- Kampen var jevn og vi var i perioder ganske gode. Vi hadde bedre struktur enn mot Haugesund og balltempoet var høyere. Dermed tok vi fortjent ledelsen 1-0 tidlig i kampen ved Nicholas Tvinde, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

Tapte på overtid
Viking slo imidlertid tilbake og snudde kampen med to scoringer.

- Vi falt litt tilbake til gamle synder, men kom à jour da Mohammed Bajja smalt inn 2-2 med et fantastisk langskudd ti minutter før slutt.

Stillingen stod seg til ett minutt på overtid da Viking fikk straffespark.

- Sett med Vålerenga-øyne var straffesparket billig, men sånn er det. Viking satt straffa og vant kampen.

Sjanseløse
I dagens andre kamp hadde imidlertid ikke Vålerenga en sjanse. Start, som i denne turneringa har samlet spillere fra tre fylker og ti forskjellige klubber, vant fortjent 5-1.

- Det er i realiteten et krets/regionlag. Bare tre av spillerne som var på banen mot oss spiller til daglig for Start. Styrkeforholdet hadde vært et helt annet om vi hadde møtt hverandre med rene klubblag. Men de var veldig gode og beviste at det gror godt her nede.

Et nummer for små
Vålerenga fikk tidlig to baklengsmål og maktet aldri å slå tilbake.

- Vi var et nummer for små både når det gjelder ferdigheter og duellspill. I tillegg leverte vi en av våre dårligste kamper. Alt som kunne gå galt gikk galt, forteller Olsen.

Det finnes imidlertid et lyspunkt. Nykommeren fra Skeid, spissen Nicholas Tvinde, scoret for tredje kamp på rad og er for øyeblikket delt toppscorer i turneringa med sine fire mål.

Vålerenga endte dermed på tredjeplass i sin gruppe og spiller om femteplassen søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag