RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets første norske jordbær på vei

Sylling (NTB): Årets første norske jordbær er snart i butikkene.

Jordbærprodusent Simen Myhrene i Sylling i Lier i Buskerud er blant dem som kan være først med norske jordbær på markedet i år.

- Nå er de i ferd med å bli modne her. Fra rundt 1. juni er det full plukking, og rett ut i butikkene med dem, sier Myhrene til Nationen.

I første omgang er det noen av NorgesGruppens butikker som får tidligbærene.

Totalt sett kommer de store mengdene en uke senere i år enn i fjor på grunn av mye snø og sen vår. Sesongen vil sette inn for fullt i månedsskiftet juni-juli, tror Myhrene.

De norske jordbærene kommer på markedet kort tid etter at 17. mai-uka er over. Det er den største importuken hele året.

- På en sesong blir det produsert cirka 5.000 tonn jordbær til engros i Norge, mens i den hektiske mai-uka blir tatt inn rundt regnet 6.000 tonn fra utlandet, sier Myhrene.

Norske produsenter vil være tidlig ute med egne jordbær. Men smak er et dilemma for produsentene. For å få mer bær, tyr de til sorter som smaker mindre, men holder lengre, enn for eksempel den søte corona-typen. Tidlige jordbærsorter har mindre smak.

- Vi må passe oss. Om den norske jordbæra begynner å smake det samme som de importerte, risikerer vi at godviljen til de norske bærene blir borte, sier Myhrene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere