*Nettavisen* Nyheter.

Årets heteste spa-trender

Foto: (Crestock)

Slik skal vi skjemme oss bort i 2010.

17.01.10 16:22

(SIDE2): Nye spaggjengere setter andre krav enn tidligere generasjoner. Fremover vil fokus ligge på økologi, landlige omgivelser og en mer økonomisk tankegang.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Aftonbladet.se har sett i krystallkulen og listet det de tror vil bli spa-trendene i det kommende året. Disse er blant annet:

1. Energimedisin
Alternative energibehandlinger som Reiki, chakra-balansering, healing og lydterapi forventes å øke i popularitet. I krisetider tenderer vi gjerne å eksperimentere med metoder som tidligere har blitt ansett som vel høytflygende, alt for å finne nye veier til velvære.

2. Øko-spa
Grønt er skjønt, også i spaverdenen. Det finnes flere og flere spasentre som satser på den grønne bølgen. De dyrker egne økologiske grønnsaker, serverer utelukkende organisk mat, bruker vindkraft og har lyssensorer for å spare energi.

3. Stress ned
Å koble av er grunnpilaren i spabehandlinger, men man kan også reise bort over tid. På slike steder kan vi lære oss å stresse helt ned, praktisere avkoblingstekniikker og få hjelp til ulike stressrelaterte sykdommer.

4. Økonomisk tenkning
De mest luksuriøse spasentrene kan gå en hardere tid i møte. Selv om vi fortsatt vil bruke penger på kropp og velvære, så søker vi gjerne billigere alternativer og blir mer bevisste på hva vi får for pengene - og om det var verdt det.

5. På reisen
Flere og flere flyplasser tilbyr nå spabehandlinger til sine reisende. En avslappende måte å få tiden til å gå om du er veldig tidlig ute eller flyet er kansellert eller innstilt.

6. Spa for hjernen
Det er ikke bare kroppen som skal nyte. Helsekost, mosjon, avslapningsteknikker og søvn som er tilpasset for at hjernen skal ha det bra og få det den trenger har blitt en populær trend, tilsvarende har også behandlinger som satser på ren hjernetrim.

7. Menn
Mannen er den nye kvinnen, og han har nå innsett at spa og velvære slettes ikke er så dumt.

8. Gøy på landet
Mitt ute i skogen, ved foten av et fjell eller langt ute på en vidde - der finnes fremtidens spasentre. Avsidesliggende og langt fra storbyens kjas og mas. Ta gjerne med gummistøvler.

9. Ny generasjon
De yngre spagjengerne stiller andre krav enn tidligere generasjoner. De er mer sosiale og går gjerne flere sammen på behandlinger. Kanskje har de også med seg iPoden. De forebygger rynker tidlig ved å ta Botox i 20-årene, de booker behandlinger på nettet og vil ha tilbud på mobilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.