RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets høyeste oljepris

Sist oppdatert:
En planlagt streik i Nigeria sender oljeprisen markant opp.
Den amerikanske referanseoljen WTI har steget kraftig den siste tiden og nærmer seg nå 70 dollar fatet for første gang på ni måneder. I London ligger Nordsjøoljen rett udner 72 dollar fatet tirsdag morgen.

To sentrale nigerianske fagforeninger planlegger å innføre en streik denne uken og bekymringer om at dette vil føre til kutt i leveransene fra det oljerike landet er med på å sende oljeprisen oppover. Oljen fra Nigeria er spesielt ettertraktet da raffineriene klarer å få produsert mer bensin fra denne varianten enn en del andre.

- Pådriverne er i komplett kontroll av markedet nå. Nigeria er en veldig viktig kilde av olje som trengs hos våre stressede bensinproduksjonskomplekser. Problemene i Midtøsten, om det er Iran, Libanon eller til og med Pakistan, skader heller ikke, sier John Kilduff hos Man Financial Inc., ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et frontkontrakten på WTI-oljen 69,05 dollar per fat. Dette er en økning på 1,5 prosent og i løpet av sesjonen var prisen oppe i 69,15 dollar, som er den høyeste noteringen siden 5. september. Prisene er nå kun 1,3 prosent lavere enn for ett år siden.

- Den amerikanske raffineriindustrien er tilbakeholdende, ingen OPEC-produksjon er skuffende, nigeriansk produksjon blir brutt, Venezuelas produksjon er nede og Irans vil antakelig snart starte å falle, sier energiforskningssjef Antoine Halff, ifølge Bloomberg.

Et fat nordsjøolje steg med 0,9 prosent til 72,12 dollar på råvarebørsen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere