Gå til sidens hovedinnhold

Årets influensavaksine klar for risikogruppene

Oslo (NTB): Årets influensavaksine er sendt ut til alle landets kommuner. Dermed kan én million mennesker i risikogruppene få beskyttelse mot smitte.

Folkehelseinstituttet anbefaler alle som tilhører en av risikogruppene, å ta influensavaksinen. Den bør fortrinnsvis tas i perioden september-november, og full beskyttelse oppnås etter én til to uker.

- Influensavaksine er først og fremst anbefalt til personer som risikerer alvorlig sykdom eller død hvis de smittes av influensa. Den positive helseeffekten ved å la seg vaksinere mot influensa gjelder særlig for personer som har fylt 65 år og for gravide etter tolvte svangerskapsuke, i tillegg til personer med definerte sykdomstilstander, uansett alder, sier avdelingsdirektør Britt Wolden ved Folkehelseinstituttet.

Nesten én million nordmenn regnes å ha økt risiko for komplikasjoner ved influensasykdom. Influensavaksinen gir ikke full beskyttelse mot smitte hos alle, men forløpet av sykdommen kan bli mer kortvarig og mildere når man er vaksinert.

Folkehelseinstituttet minner om at for de aller fleste unge og friske er ikke influensa livstruende, og sykdommen gir heller ikke varig svekket helse i etterkant. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album