RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Reuters/Scanpix)

«Årets leder» storsvindler

Sist oppdatert:
«Årets leder» i Royal Bank of Scotland svindlet arbeidsgiveren for nesten 21 millioner pund for å hjelpe forretningsforbindelser.

Det er den tidligere bankdirektøren Donald Mackenzie som nå er dømt til ti års fengsel for å ha underslått nesten en kvart milliard kroner, i en av de største svindelsakene i skotsk historie, melder NTB.

NA24 - din næringslivsavis

Mackenzie er nå 45 år gammel og han erklærte seg tidligere denne måneden skyldig etter tiltalen om underslag og grovt økonomisk utroskap mot arbeidsgiveren. I dag falt dommen på ti års ubetinget.

«Stor leder»
For to år siden ble Mackenzie kåret til «Årets leder» av den samme banken. I retten innrømmet Mackenzie at han hadde innvilget seg selv lån, og i tillegg begått en rekke tyverier, slik at banken led et tap på vel 21 millioner pund.

Utspekulert
Mackenzie skal ha dyttet pengene innom hele 1200 ulike kontoer som han brukte til å forvirre bankens egne folk og politiets etterforskere. Det var først da banken innførte automatisk kontoovervåkning at han ble tatt.

Ifølge BBC skal politiet ha sagt at pengene ikke skal ha gått til Mackenzie selv, men til forretningsforbindelser som trengte kontanter raskt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere