RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Årets mest populære julegaver

Sist oppdatert:
Det er fortsatt en stund til jul, men mange er allerede godt i gang med å kjøpe inn julegaver. Her kan du se hvilke leker som er mest populære akkurat nå.

Lycos lager en årlig liste over de mest populære julegavene basert på nettsøk. Nå har de sluppet listen over hvilke leker som er mest populære nå som julerushet er i full gang på nettet.

Ikke uventet er det de to spillmaskinene Playstation 2 og Xbox som inntar de to første plassene. Mange forventet at Nokias nye dings, N-Gage, som er en kombinert spillmaskin og mobiltelefon ville komme høyt opp på årets liste, men ifølge Lycos er interessen for N-Gage forbløffende liten.

Listen over de tolv mest populære lekene ser slik ut:

1.) Playstation 2
2.) Xbox
3.) Barbie
4.) Bratz
5.) Yu-Gi-Oh! spillkort

6.) Transformers
7.) Nintendo Gamecube
8.) Care Bears
9.) Lego
10.) Beyblade
11.) Zoids
12.) Gameboy Advance

Braz er en ny dukkeserie som har blitt ekstremt populær det siste året. Dette er dukker som representerer flere ulike folkeslag og som det finnes et utall moteriktige klær og stylingprodukter til. Bratz-dukkene er ikke like populære som Barbie, men dette skyldes ifølge Lycos at det er mange eldre samlere som søker etter Barbie. Bratz er visstnok favoritten blant de unge i år.

Yu-Gi-Oh er en japansk tegnerseriehelt. Disse kortene føyer seg inn i rekken av samle- og spillkort som har blitt usannsynlig populære de siste årene. Yu-Gi-Oh er også aktuell som dataspill. Dersom du enda ikke har hørt om denne serien vil du garantert stifte bekjentskap med den i løpet av kort tid.

Leketøybransjen opplever som så mange andre bransjer at gamle produkter blir populære etter å ha vært helt ute av markedet i flere tiår. Dette gjelder for eksempel Transformers og Care Bears som mange av dagens foreldre sikkert hadde et forhold til da de var små. For de som ikke vet det så er Care Bears historien om en familie av kosete teddybjørner som bor oppe i skyene. Denne serien var populær både på TV og som blader på begynnelsen av 80-tallet.

Beyblade er en slags moderne snurrebasser. De leveres med et lite startapparat som sørger for at snurrebassen får god fart. Leken stammer fra japanske mangaserier og produktet er også aktuellt i et nytt dataspill.

Zoids er en dukkeserie som ikke er helt ulik dukkene mange kjenner fra Star Wars og Transformers.

Les også:

Årets julegave-trender
Allerede før julesalget har satt i gang for fullt, spår varehandelen hvilke produkter som havner under flest juletrær.
[Les mer]

Besøk verdens motebutikker
Moteklær fra hele verden er bare noen tastetrykk unna. Her er noen tips til deg som ønsker å fornye garderoben før jul.
[Les mer]

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere