Årets motevinnere

DEBUTANT: Linn Renée Blegeberg debuterte på Oslo Fashion Week med kolleksjonen «Kræsj Pink».

DEBUTANT: Linn Renée Blegeberg debuterte på Oslo Fashion Week med kolleksjonen «Kræsj Pink». Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Det ble delt ut priser under åpningen av Oslo Fashion Week. Se hvem som vant hva og hva de sa i takketalene.

25.11.09 09:49

(SIDE2:) Det er ikke bare kleskunsten, men også norsk kunst generelt som skal hylles under Oslo Fashion Week, fikk vi vite under åpningen tirsdag.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Derfor fikk vi se en kortfilm, vi fikk hørt live musikk fra Eva & the Heartmaker, og prisene som ble delt ut til årets motevinnere var kunstver laget av Tanja Sæter og Nico Widerberg.

Det var Stian Barsnes Simonsen som ledet de fremmøtte gjennom åpningen av Oslo Fashion Weeks 12. sesong.

Debutant
Vi fikk også se sesongens debutant, Linn Renée Blegeberg, som imponere til stående applaus med kolleksjonen «Kræsj Pink», oppkalt etter den rosa 80-tallsisen med tyggispinne – som for øvrig har kommet tilbake, men under det nye navnet «Bestis Bubbla».

SE BILDER FRA DEBUTANTVISNINGEN NEDERST!

Det var en brakdebut, men vi skulle gjerne sett klær som er mer anvendelige og forbrukerrettet enn bare show pieces.

Les: Beste trendvisning noensinne

Samtidig er det bra for en debutant å vise hva hun er god for kreativt, og heller legge seg på en mer kommersiell linje etter at hun har etablert seg og blitt lagt merke til i bransjen, slik som Tina Haagensen gjorde.

TinaH
Sistnevnte fikk prisen for beste visning, og takket mannen sin Richard.

- Uten deg, Richard, ville ikke TinaH eksistert. Du gjør alt – mer enn meg. Richard, du er en sveitserkniv (Swiss Army-kniv journ.anm.) av en mann, strålte vinneren.

Les om visningen her: Gåsehud og stående applaus

Årets mediepris gikk til Sissel Hoffengh i Dagsavisen.

Disse to prisene ble delt ut av Noman Mubashir og en høygravid Ingeborg Heldal, som til tross for hovne føtter hadde mestret å få på seg høye hæler – en imponerende bragd fem uker før termin.

Les: - Hvor får jeg kjøpt den kjolen?

Ferske priser
Åtte av prisene var laget av glasskunstneren Tanja Sæter, og hver av prisene var designet spesielt til sin kategori. For eksempel var medieprisen en slags lyskaster av et glassfat, mens beste kvinnelige modell fikk en diger champagne-kork. Kunstverkene kom ut av ovnen kl. 14:00, bare timer før utdelingen, og var så ferske som de kunne bli.

- Takk for at du smelte meg på tjukka
Designerne Tina Haagensen og Moramis Siri Baumann Semb delte ut prisene «Årets frisør», «Årets makeupartist» og «Årets koreograf». De gikk til henholdsvis Linda Hagen fra Dugg og Hope, høygravide Marthe Kveli Valeberg – som takket ektemannen for å ha «smelt meg på tjukka» – og Marianne Haugli for koreografien til Ingunn Birkeland-visningen.

Iselin Steiro
Prisene for «Årets crew», «Årets mannlige modell» og «Årets kvinnelige modell» ble delt ut av Leila Hafzi og Marcus André Greens delte ut prisene for.

Etter mye latter og fjas ble prisene gikk prisene endelig til Ines Chitussi for beste crew, en ordknapp Harald Aannestad – beskrevet som behagelig og profesjonell å jobbe med – for beste mannlige modell, og til slutt Iselin Steiro for beste kvinnelige modell.

Les: Kjenner du igjen disse modellene?

Sistnevnte var ikke til stede, så modellmamma Eivor Øvrebø mottok prisen i hennes sted.

- Jeg snakket med Iselin tidligere i dag. Hun sa «Jeg er ikke årets modell, den prisen burde gå til Siri Tollerød, men de siste årene, ja da har det vært meg», siterte Eivor fra en lapp.

Les: - Drømmen oppfylt

«Årets ambassadør»
Prisen for «Årets ambassadør», som i fjor gikk til kronprinsesse Mette-Marit, gikk i år til Ellen Arnstad. Prisen var en byste laget av kunstneren Nico Widerberg.

Ellen Arnstad har fremmet norsk design i en årrekke, i tillegg til at hun er initiativtakeren bak Nåløyet-prisen.

- Som gründer må du ha med deg hjertet: du må brenne for det du driver med. Men du må også ha med deg hjernen for å lykkes, sa en lykkelig Arnstad.

HER ER VINNERLISTEN:

Årets frisør: Linda Hagen, Dugg og Hope.
Årets sminkør: Marthe Kveli Valeberg
Årets koreograf: Marianne Haugli for Ingunn Birkeland
Årets crew: Ines Chitussi, backstageansvarlig
Årets mannlige modell: Harald Aannestad, Team Models
Årets kvinnelige modell: Iselin Steiro, Team Models
Årets media: Sissel Hoffengh, Dagsavisen
Årets visning: TinaH
Årets ambassadør: Ellen Arnstad.

2245

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.