RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets Nansenprisvinner hedret i Genève

Genève (NTB): I en seremoni i Genève mandag kveld ble årets vinner av Nansenprisen, somaliske Hawa Aden Mohamed, hedret for sitt arbeid for kvinner i Somalia.

Prisvinneren, også kjent som Mama Hawa, kunne ikke selv komme på grunn av sykdom, men prisen ble tatt imot på hennes vegne av søsteren Shukri Aden Mohamed.

Mama Hawa får prisen for sitt utrettelige arbeid for kvinner på flukt i Somalia, et land rammet av flere tiår med væpnet konflikt. Hun har selv vært flyktning, men vendte tilbake til det krigsherjede hjemlandet og opprettet Galkoyo Utdanningssenter for fred og utvikling.

- Dagens Nansen er en kvinne fra Somalia. Mama Hawa har brakt nytt håp til tusenvis av somaliere som er blitt rammet av vold eller tvunget på flukt. Ved å gi Nansenprisen til Mama Hawa anerkjenner man den uvurderlige innsatsen som daglig legges ned av lokale heltinner i verdens konfliktområder, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson.

Seremonien i Genève ble arrangert av FNs høykommissær for Flyktninger (UNHCR) i samarbeid med Flyktninghjelpen.

Nansenprisen, som er oppkalt etter FNs første høykommissær for flyktninger, Fridtjof Nansen, deles ut av UNHCR til personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for flyktninger og fordrevne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere