RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets oppturer

Sist oppdatert:
2005 har vært et år fylt med suksess for kjendisene. Her er årets oppturer.

(SIDE2): Side2 har sett nærmere på noen av 2005s største suksesser innen tv, film, musikk, mote og kultur:

TV-serier
Året 2005 brakte tre store suksesser til det norske TV-publikum.

Erik Thorstvedts nerdefotballag Heia Tufte, Frustrerte fruer og spenningsserienLost.

På Absolutt underholdning ble Tufte IL også kåret til årets «Årets underholdere 2005» , stemt frem av TV2s seere.

Musikk
Madrugada har opplevd et suksessår uten sidestykke. Bandet høstet trålende kritikker for sitt fjerde album «The Deep End». Et av bandets høydepunkt var de opptrådte for over 7000 publikummere under Nobelskonserten i Oslo Spektrum i desember.

For Åge Aleksandersen og Sambandet har 2005 vært noe utenom det vanlig. Med i alt over 100.000 besøkende på konsertene og over 85.000 solgte eksemplarer av albumet «To skritt frem» kan den populære artisten ta juleferie med god samvittighet.

Det er kun Ravi og DJ Løv som har solgt mer en Åge Aleksandersen i år. Den kortvokste tønsbergmannen og hans kamerat har gjort store suksess med albumet «Arbæisdagn», og fått nordmenn landet over til å synge på «E-ore» og «Tsjerieu».

En annen ung gutt som har god grunn til å smile denne julen er tidligere Idol-deltager Alejandro Fuentes . I november, fem måneder etter at kristiansandsgutten røk ut av Idol gikk han rett til topps på VG-lista over både mest solgte singel, og mest solgte album i Norge.

- Alt jeg har håpet på er å få gitt ut en egen plate, og det har jeg nå. Nå håper jeg å få sjansen til å gi ut enda en plate, har Alejandro tidligere uttalt til side2.

Forfattere:
En annen mann med stor suksess dette året er Jo Nesbø. I år gav mulititalentet ut krimboken «Frelseren», som med flere terningkast seks, bidro til at han seilte opp som den forfatteren med høyest inntekt da skattelistene ble frigjort i år.

Programleder, komiker og forfatter Anne Kat Hærland opplevde en nedtur da hun tidligere i år måtte sone fengselsstraffen hun ble idømt etter å ha blitt tatt for fyllekjøring. Men den munnrappe kjendisen brukte tiden i Fredrikstad fengsel godt. Resultatet ble boken «Krig og fred, religion, politikk og sånn», som i disse dager har blitt en stor salgssuksess.

Top Model 2005:
I mai i år ble det klart at det var norske Kine Lauvås Bakke (21) fra Bergen som stakk av med seieren i den skandinaviske modellkonkurransen Top Model 2005. Kine har naturtalent, mente dommerne.

Frøydis Elvenes (18) vant Top Modell 2005 i november. Ifølge juryen hadde Narviksjenta de rette kvaliteter for å klare seg i den internasjonale modellverdenen; skjønnheten, den rette profesjonelle innstilling og ikke minst et unikt utseende.

Film:
På filmfronten fikk Sara Johnsens debutfilm «Vinterkyss» med Kristoffer Joner og Annika Hallin i hovedrollene, mye heder. I november vant filmen juryens hovedpris under Amerikanske filminstituttets filmfest i Los Angeles. Det høyner Sara Johnsens debutfilm ekstremt i Oscar-løpet.

«Vinterkyss har alle de kvaliteter som en nasjonal Oscar-kandidat skal ha. Den er fascinerende, spennende, dyptloddende og vakker, samtidig som historien engasjerer og provoserer», skrev Norsk Filminstitutt da det ble kjent at filmen ble norsk Oscar-kandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere