Gå til sidens hovedinnhold

Årets Osloborger Mohsan Raja beklager uttalelser om homofili

Årets Osloborger må tåle knallharde kritikk for hans uttalelser om homofili.

- Dette var en Facebook-debatt der jeg ordla meg litt feil, sier Årets Osloborger til Nettavisen.

«Vond smak i kjeften»

«Jeg fikk voldsom vond smak i kjeften her nå. Jeg har såpass mange homofile venner og slik oppførsel godtar jeg FAEN ikke av en som er blitt året til Osloborger for 2015».

«Det var kanskje ikke slike verdier Aftenposten hadde i tankene da de kåret årets Osloborger? Dette var trist».

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Aftenposten ga prisen Årets Osloborger til Mohsan Raja.

- Du representerer noen av de beste verdiene. Du har tatt et personlig initiativ, venter ikke, men gjennomfører selv. Jeg tror du har truffet en nerve hos folket. Det er nok mange som ønsker å gjøre noe av det samme. Når så mange stemmer på deg så sier de at du gjør en god jobb, sa Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen under utdelingen. Hansen er selv åpen homofil. Nettavisen klarte ikke å kommen i kontakt med ham søndag kveld.

Uttalte seg mot homofili

Kritikerne mener at Aftenposten aldri skulle gitt prisen til en mann som har et slikt syn på homofile. De viser til en Facebook-debatt der Raja skrev:

«Hva skjer med at folk har de homse fargene på sitt profil bilde?? Ha forhold med det samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA! Da kan ikke vi som muslimer vise vår støtte til noe Allah misliker sterkt. Det blir feil synes jeg. Det er nesten som å si jeg støtter de som drikker alkohol, dreper, selger narkotika osv!! Ja vi skal respektere alle mennesker men vi kan ikke akseptere deres handlinger...»

Det var den islamkritiske samfunnsdebattanten Hege Storhaug som på hjemmesiden til Human Rights Service, la ut bilde av den aktuelle debatten.

Under kan du følge debatten om Årets Osloborger på Twitter. Raja kommenterer kritikken under.

- Jeg hater ingen

- Er du en person som ikke liker homofile?

- Jeg hater ingen. Jeg respekterer homofile, og jeg har stor forståelse for at noen er født homofil og liker gutter. Man skal få lov til å være hvem man vil. Jeg respekterer alle, sier Raja til Nettavisen.

Jeg respekterer homofile, og jeg har stor forståelse for at noen er født homofil og liker gutter

Raja fikk prisen fordi han gjennom 89 netter organiserte den frivillige hjelpen til flyktninger som ventet utenfor Politiets utlendingsenhet i Oslo denne høsten.

- Det var homofile flyktninger som kom også. Vi hjalp dem også. Jeg husker en som hadde vært utenfor PU i 12 netter. Jeg la hendene rundt ham og ga ham en klem. Hadde jeg sett en homofil bli slått ned på gata, så hadde jeg forsvart og støttet ham også. Jeg støtter alle mennesker, men jeg kan ikke støtte deres handlinger, sier Raja og fortsetter.

- Samme i kristendommen og jødedommen

- Jeg er muslim og jeg må forholde meg til det islam mener om homofili. Det var dette jeg forsøkte å formidle i Facebook-debatten. Dette er et syn som også kristendommen og jødedommen har. Det var aldri meningen å diskriminere eller såre noen. Jeg ordla meg litt feil, beklager han.

Jeg er ikke perfekt, men jeg er en person som ønsker hjelpe andre mennesker om de er unge, gamle, heterofile eller homofile

- Ordla meg feil

Raja sier at han ikke er en profesjonell debattant, og at han uttrykte seg feil.

- Dette var en Facebook-debatt der jeg ordla meg litt feil, sier han til Nettavisen.

- Jeg er ikke perfekt, men jeg er en person som ønsker hjelpe andre mennesker om de er unge, gamle, heterofile eller homofile, sier han.

Raja kommenterte også kritikken på sin egen FB-profil søndag.

Kommentarer til denne saken