RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets røvertokt på Lerkendal

Sist oppdatert:
Rosenborg dominerte spillet fullstendig, produserte sjanser på løpende bånd og fikk straffespark. Likevel: Lyns Jo Tessem scoret kampens eneste mål. Årets røvertokt på Lerkendal.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): ROSENBORG-LYN 0-1:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

En karakteristikk trønderen i Lyn-angrepet selvfølgelig ikke er enig i.

- Det laget som lager flest mål, vinner fotballkamper. Det er bare tull å snakke om sjansestatistikk og rettferdighet. Derfor er konklusjonen enkel: vi scoret, det gjorde ikke Rosenborg. Derfor vant vi fortjent, smiler Lyn-spissen, som ikke lot seg be to ganger da han fikk ballen servert på sølvfat fra RBK-forsvaret drøye fem minutter før full tid.

- Det var et fint angrep som så ut til å renne ut i sanden. Men plutselig snubla Christer Basma og dermed hadde jeg fritt leide. Herlig å se ballen gå i mål, sier Tessem.

Dermed holder Lyn stand på tredjeplass på tabellen, og etter helgens runde er avstanden fram til toppen krympet med tre poeng.

- Vi snakker ikke om plasseringer og medaljer. Derimot går vi på banen for å vinne hver eneste kamp, så får vi se hva det holder til, sier trønderen, som på sin snarvisitt nord for Dovre var ubeskjeden nok til å ødelegge kvelden for Lerkendal-publikummet.

Straffet for feil
Mens Henning Berg & co gikk rundt i garderoben og gliste fra øre til øre etter kampen, var døra til hjemmelagets hule lukket og låst. En ny epoke ser dermed ut til å være startet på Lerkendal. Ut kom imidlertid Per-Mathias Høgmo for å forklare nok et sviende Rosenborg-nederlag på eget gress.

- Akkurat nå føles det som om vi er snytt for en seier. Vi produserte evig nok sjanser til å avgjøre denne kampen, men er ikke flinke nok foran motstanderens mål. Dermed går noe av lufta etter hvert ut av ballongen, og vi gjør et par dumme defensive feil. Resultatet er at vi går tomhendte av banen – nok en gang. Surt, sier RBK-treneren, som kom brutalt ned på jorda etter at tirsdagens Champions Leauge-kvalik.

Var kampen mot Steaua Bucurest bare et blaff?

- På ingen måte. I lange perioder av oppgjøret mot Lyn spilte vi meget godt, spesielt i første omgang. Etter hvilen slurvet vi litt mer defensivt, men fremdeles var vi klart best, oppsummerer Høgmo, som forklarer baklengsmålet på følgende måte:

- Vi gjør en alt for dårlig jobb defensivt når Lyn kjører kontra, og blir hardt straffet for det. Mer er det egentlig ikke å si om den saken, sier RBK-treneren.

Brente straffe
Han står fast på at målsettingen er å ta ni poeng i løpet av høsten og dermed berge plassen i toppserien. Etter kveldens oppgjør ligger trønderne på tiendeplass – faretruende nær sumpen.

- Jeg er trygg på at vi skal ta de poengene som er nødvendig for å overleve. Spillemessig har vi hevet seg oss flere hakk de siste ukene, og snart vil det gi resultater, sier Høgmo, og forlanger å bli trodd på at han er optimist til tross for måltørken. Heller ikke Fredrik Winsnes' straffebom på overtid gjør at han fristes til å miste motet.

- Det er vel ganske typisk for et lag som sliter i motbakke og som har gjort det over lang tid. Det er mange negative tanker som har satt seg fast i hodene på spillerne. Det tar tid å få orden på den mentale biten. Men tro meg; det er bare et tidsspørsmål før vi får lønn for strevet, sier Høgmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere