RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets sjarmbombe

Sist oppdatert:
Norsk for nybegynnere er årets sjarmbombe på tv i vinterkulda.

(SIDE2:) Norsk for nybegynnere
Tirsdager klokken 19.55 på NRK1

Gjennom seks episoder følger vi fem unge mennesker som har flyttet til Norge på grunn av kjærligheten.

Josi fra Brasil, Sophida fra Thailand, Rafal fra Polen, Rudy fra Den dominikanske republikk og Eva fra Kypros har reist fra venner, jobb og familie i hjemlandet. Vi følger dem på norskkurs og gjennom små og store gjøremål i hverdagen.

For eksempel Josi som er oppgitt over at det koster 50 kroner å betale en regning i banken. Og Sophidas møte med postvesenet og norsk serviceinnstilling.

Morsomt og hjertevarmt
Det er hjertevarmt, rørende og morsomt. Språkbarrierene fører til mange ufrivillig komiske situasjoner. Som når Eva fra Kypros skal lage «tilslørte bondepikker» med venner fra skolen og Rafaels jakt på pingviner i Oslofjorden. Og Sophida som øver seg på å selge tingene hun har importert fra Thailand på badet.

Det som slår meg er den enorme positiviteten og livsgleden de utstråler gjennom dokumentaren. Dette er noe alle kan og burde ta lærdom av. For ikke snakke om viljen til å lære på skolen.

Ettertanke
Men det er også en dokumentar til ettertanke. Rafal er kronisk blakk, Josi må vente tre måneder med å reise hjem på grunn av behandlingstiden på visumet. I tillegg sliter de med hjemlengselen og norske bedrevitere.

«Norsk for nybegynnere» er glitrende laget. Du sitter aldri med følelsen av at den driter ut. Du kan ikke annet enn å bli sjarmert av den smittende latteren til Sophida og Josi. Og den alltid positive Rafal.

Anbefales på det varmeste for hele familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere