RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets sommer hadde halvparten så mange sommerdager som i fjor


FÆRRE: Fjorårets sommer var ekstremt varm og fin, det gjorde at årets sommer kunne by på langt færre dager med temperaturer over 25 grader.
FÆRRE: Fjorårets sommer var ekstremt varm og fin, det gjorde at årets sommer kunne by på langt færre dager med temperaturer over 25 grader.
Sist oppdatert:
Oslo hadde 33 dager med over 25 grader i 2014. I år kun elleve.

VG på papir har sett på årets sommer og sammenlignet den med fjorårets supersommer. Konklusjonen er at det i år var halvparten så mange dager med temperaturer over 25 grader.

I fjor hadde for eksempel Oslo 33 slike dager. I år var antallet elleve. Også Bergen og Trondheim hadde halvparten så mange, sammenlignet med i fjor.

Likevel viser meteorolog, Hans Olav Hygens gjennomgang, at det normale faktisk er rundt elleve sommerdager med over 25 grader.

Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Gunnar Livik, forklarer at forskjellen på fjorårets- og årets sommer skyldes den såkalte jetstrømmen. Denne går langt oppe i atmosfæren, og beveger seg langsom, slik at den værtypen som er akkurat da, varer i lang tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere