Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets sommerhotell kåret

Sjøhusene til Sommaøy Arctic Hotel er omringet av strender, vakker natur og har utsyn til kysten.
Sjøhusene til Sommaøy Arctic Hotel er omringet av strender, vakker natur og har utsyn til kysten. Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Vidar Dons Lindrupsen)
Sist oppdatert:
Reiser & ferie og Nettavisen har kåret årets, norske sommerhotell. Se hvem som vant.

Følg oss på FACEBOOK

Se hva leserne mener og hvilke hoteller som kom på 2., 3., 4. og 5. plass HER

Sommarøy Arctic Hotel i Tromsø var en suveren vinner og blir årets sommerhotell 2010 i kåringen til Reiser & ferie og Nettavisens lesere.

I bunnen for seieren ligger et lokalt engasjement og en utvetydig kjærlighet til både hotell og omgivelser som var umulig å ignorere. Det gjorde utslaget for juryens endelige dom, for både i antall og sine inngående beskrivelser gikk Sommarøy Arctic Hotel suverent til topps.

Hotell med engasjement

Stillhet og spektakulær natur er det første som møter hotellets besøkende på «Tromsøs beste vestkant». Her finner du også nordnorsk gjestfrihet på sitt aller beste. Det var likevel en stolt og ydmyk daglig leder som mottok diplomet på vegne av hotellet.
– Diplomet skal henge i resepsjonen, så både vi og gjestene får beundret det, sier Hans Woll entusiastisk.
Sommarøy Arctic Hotels daglige leder sier han aldri trodde hotellet, som kun har om lag 18 årsverk, skulle gå av med seieren.
– Jeg oppdaget tilfeldig at vi var med i kåringen, og ble beæret bare med tanke på hvilke andre som var med på listen av nominerte hoteller, legger han til.
Stemmene har tikket inn, ikke minst fra fiskeværets lokalbefolkning på om lag 500 innbyggere, deriblant fylkesmann Svein Ludvigsen, men etter responsen å dømme er det også mange utenfor naturperlens nærområde som har gode sommeropplevelser fra hotellet.
300 sengeplasser er fordelt på 28 hotellrom og 24 sjøhus. Sommarøy Arctic Hotel har i tillegg restaurant og tre møterom. Gjestene kan nyte sin egen lille private sandstrand under midnattssola, eller oppleve naturen aktivt gjennom ørnesafari, havcruise, tur til Hekkingen fyr eller et besøk til dyreparken.

Inspirasjon fra Tromsø

– Vi har vært her mange ganger før, og kommer sikkert tilbake, forteller ekteparet Odd Bjarne Sletten og Svanhild Brox Sletten, som er tilreisende fra Bergen.
– Det ligger helt nede ved sjøen, midt i naturen, mellom fugl og fisk. En helt fantastisk plass, mener Odd Bjarne.
I fjor valgte 14 par å gifte seg på idylliske Sommarøy, men daglig leder understreker at hotellet er til for både store og små anledninger.
– Her får alle lik behandling, enten man kommer alene eller sammen i en større gruppe. Og vi tar i mot spesielle ønsker med et positivt utgangspunkt, opplyser Woll.
Hotellet tar i mot utmerkelsen og nye gjester med et stort smil, og er tydelige på at dette vil inspirere til å holde kvaliteten oppe.
– Nå skal vi bare fortsette som vi har gjort – å gjøre vårt beste hver dag, avslutter hotellmedarbeider Kristin Hafsteinsdottir.

Besøk Sommarøy Arctic Hotel sine nettsider.

Se hva leserne mener og hvilke hoteller som kom på 2., 3., 4. og 5. plass HER

Prøv designhoteller: STILSIKKER SØVN

Foto: Vidar Dons Lindrupsen, Bjørn Moholdt, Samsonite

3670

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!