Gå til sidens hovedinnhold

Årets treningsnyheter

Finn din nye favoritt.

(SIDE2): Januar er måneden hvor alle begynner å trene og treningssentrene har mye nytt på timeplanen.

Lanserer nye gruppetimer
– De nyeste lanseringene hos oss er Tabata, SatsEnergy, Piloxing og Zumba. Vi opplever at PowerStep, SatsEnergy og Zumba har de høyeste besøkstallene. Vi lanserer også nye timer de neste månedene, sier kommunikasjonssjef i Sats , Lars-Einar Petterson.

Tabata er en effektiv crosstraining-klasse i sal. Treningsformen har røtter fra Japan, og er kort fortalt intervalltrening med korte intervaller.

Zumba er en treningsform basert på musikk. Rytmer fra salsa, merengue, reggeation og cumbia preger lydbildet under timene.

SatsEnergy består av to utfordrende kondisjonstopper, og det legges inn funksjonell styrketrening og balanseøvelser underveis i timen.

Piloxing er en kombinasjon av pilates og boksing i én og samme treningstime. Konseptet gjør for tiden stor suksess i USA.

- Piloxing er en form for intervalltrening som styrker muskler og utholdenhet. Treningen sørger også for økt forbrenning og bidrar til styrking av kjernemuskulaturen, sier utdanningsansvarlig i SATS Norge, Kristin Von Streng.

I tillegg til nye timer lanseres også Sats Oxigeno – som er et helt nytt treningssenter, som tilbyr spa, kafé, garderober med badstue, steambad, kaldkulp, yoga, pilates, kinesis, NIKE shop, KidOx, samt en omfattende utstyrspark.

Gi kroppen en ny form
Den store nyheten hos treningssenteret Elixia, heter Elixia Shape.

– Elixia Shape er vinterens store nyhet, og finnes på alle våre sentre. Dette er enkel og veldig effektiv trefning for mage og ryggmuskulatur på 30 minutter. Vi gir deg den beste treningen som tar sikte på å styrke mage og ryggmuskulatur – som er viktige muskler for en god holdning, sier Jannike Pedersen, kompetanseansvarlig i Elixia.

I tillegg har treningssenteret noen lokale nyheter som blant annet Waterball, som er funksjonell trening med filtball fylt med vann. Waterball-timene kan man finne ved Ringnes Park i Oslo.

Xycling Fusion, som er en sykkeltime med fokus på det mentale aspektet ved treningen, kan man finne ved Colosseum Park, Sjølst, Elixia Lade og Trondheim.

Pilates Magic Circle, som er pilates trening med bruk av magic circle, finnes i Sandvika. Mens Aqua Yoga, som er Yoga i vann, kan du trene ved Elixia Teglgåren i Trondheim. De har også nye dansetimer.

Spinninginstruktør på skjerm
- Neste uke skal vi lansere noe som heter My Ride, som er et spinningsystem. Det er et spinningprogram, med over hundre forskjellige programmer, sier gründer og salgsdirektør i EVO Fitness, Kim Jordsjø.

Når du setter deg på sykkelen kommer det en instruktør på en skjerm, som leder deg gjennom programmet. Du får musikk, og en egen løpeprofil, slik at du kan ha din egen spinning time akkurat når du ønsker.

– Det er jo ikke alle som har tid til å spinne på mandag klokken fem, sier Jordsjø.

Jordsjø har merket seg at individuell trening blir mer og mer populært. Gruppetrening var en stor del av treningssentrenes suksess gjennom hele 90- og 2000-tallet, men nå har det gått noe tilbake.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

– Mange velger å trene individuelt. Spesielt jentene inntar frivektene og styrkerommet som aldri før. Flere og flere skjønner at de får mer ut av å trene individuelt. Eller med en personlig trener, sier han.

Evo er et treningssenter som ikke tilbyr gruppetrening. På forhånd lurte de på hvor mange jenter som ville komme å trene. Nå er det 45 prosent jenter som trener der.

Selvforsvar som trening
Hos treningssenteret Gold`s Gym, som tilbyr både gruppetrening og styrketrening, er det mye nytt som skjer på nyåret.

– Vi har begynt med virtuelle timer fra Les Mills. Man får en allsidig trening gjennom å bruke Vive-baller, gummistrikk og manualer. Videre åpner vi vårt nye Martial Art studio i begynnelsen på februar. Vi vil også ha selvforsvarskurs for kvinner. Dette er et tilbud for alle som ønsker variert trening, og ikke minst for de som vil spesialisere seg innen Martial Art, sier Erik Ødegård, daglig Leder Gold’s Gym Skandinavia og daglig leder ved Gold`s Lillestrøm, Helene Rask.

En av fjorårets mest populære treningsformer, nemlig Zumba, holder også koken i 2011.

– På Zumba-timer, er det så å si alltid fult. Derfor utdanner vi mange nye instruktører her. Men spinning er det som generelt drar mest mennesker til oss, da vi har en sterk sykkelgruppe. forteller de.

Ny versjon av Zumba
Friskis&Svettis er tilsluttet Norges Idrettsforbund som en egen seksjon i Norges Fleridrettsforbund og har i dag 41 foreninger og mer enn 30 000 medlemmer. De tilbyr gruppetrening, spinning, styrkerom og utetrening.

– Det nyeste hos oss, er at vi har fått vår variant av Zumba som heter Dans Fuego. Det er Zumba, men den er litt «friskifisert». Det er også noen som satser på det som er helt nytt hos oss, nemlig Flex. Det er bevegelighetstrening. Ikke yoga og ikke pilates, men det er tung bevegelighetstrening med vekter, sier Ellie Lein, daglig leder i Friskis&Svettis.

Også hos Friskis&Svettis har de lagt merke til at flere ønsker å trene styrke.

– Vi har stadig flere foreninger som starter opp med sirkeltrening. Det er fortsatt inn i tiden. For de som vil trene styrke, men som ikke vil gjøre det i et styrkerom, så er det fint å få trene i grupper, sier Lein.

Satser på gravide
Treningssenteret Pilates Room, er spesialisert innen Pilates og Yoga. I tillegg til over 100 Pilates og Yofga gruppetimer, tilbyr de også Yoga Budokon of Budocon trening. I 2011 lanserer de en helt ny timeplan.

– Vi satser også denne våren på Pilates og Yoga for gravide. Denne gruppen trenger å få treningen tilrettelagt. Det er mange forskjellig forandringer som skjer i kroppen når man er gravid og de bør absolutt få mulighet til å både utdanne seg selv og holde kroppen i form under underveis i denne perioden i livet. Siden vi prioriterer Gravidtimer har vi også Mor og barn timer. Vi følger våre kunder fra før de får barn, mens de er gravide og også når de er klare etter fødsel. Her ser vi en stor økning, sier daglig leder i Pilates Room, Rikke Schillinger.

– Hos oss i Pilates Room er vi spesialisert innen Pilates og Yoga treningsformene. Alle våre instruktører er høyt utdannet og har lang erfaring. Dette er det vi ser trekker aller flest kunder til oss. De ønsker høy kvalitet på undervisningen, de ønsker små grupper og personlig oppfølging. Hos Pilates Room tilbyr vi nettopp dette.

Virtuell gruppetrening
-Vi lanserer både virtuell gruppetrening og virtuell spinning. Mange som ikke har trent på treningssenter tidligere, har blitt glad i de virtuelle gruppetimene våre. Der er instruktøren på en skjerm og instruksjonene er veldig tydelige og enkle å se, sier Paal Hansem fra Fresh Fitness.

Ellers har Fresh Fitness lansert gruppetimer fra Les Mills, med noen av verdens mest populære gruppetimer; Bodypump, Bodyattack og Bodybalance. Les Mills International er et selskap fra New Zealand som leverer gruppetreningskonsepter til treningssentre verden over. Hver uke trener millioner av mennesker verden over de åtte programmene fra Les Mills.

LES OGSÅ:

Slik får du sixpack

Spar kalorier nå

Ned i vekt?

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett