Gå til sidens hovedinnhold

Arfan Bhatti funnet fengslet i Pakistan

Den selverklærte islamisten Arfan Bhatti sitter fengselet i Pakistan, men sier til TV 2 at han ikke kan motta hjelp fra norske myndigheter som han anser for å være vantro.

Etter å ha vært anholdt i ti måneder skal Bhatti 19. september ha blitt dømt av en stammedomstol og overført til et fengsel ved grensen til Afghanistan. Ifølge hans egne opplysninger er han dømt til seks års fengsel for brudd på Frontier Crime Regulation, en lov for de pakistanske stammeområdene FATA.

36-åringen opplyser at han nå forsøker å anke dommen. Han vil ikke ha hjelp fra Norge.

– Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg ikke verken ringt eller involvert dem, sier Bhatti til TV 2.

Den norske statsborgeren sitter på isolasjon, men har mulighet til både telefonisk kontakt og besøk. Ifølge TV 2 skal han være i jevnlig kontakt med familien. Bhatti ble meldt savnet av familien i januar etter at han for et år siden reiste til Pakistan. Familien ba om bistand fra Utenriksdepartementet. Norske myndigheter har jevnlig henvendt seg til pakistanske myndigheter.

– Vi har gjentatte ganger vært i kontakt med pakistanske myndigheter for å få en bekreftelse på om en eventuell arrestasjon, men det har vi ikke fått. Det er det vi jobber med nå, sier pressetalskvinne Kristin Enstad i Utenriksdepartementet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken