*Nettavisen* Nyheter.

Arfan Bhatti pågrepet igjen

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Pågrepet bare 12 dager etter han slapp ut.

01.07.09 23:21

Arfan Bhatti (31) er pågrepet igjen, bare 12 dager etter at han slapp ut fra fengsel, melder Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Twitter.

Pågrepet hjemme
Overfor Nettavisen opplyser forsvarer John Chr. Elden at Bhatti ble pågrepet i sitt eget hjem. Årsaken er at han skal ha brutt meldeplikten.

– Det hele var veldig udramatisk. Det kom en politipatrulje hjem til Bhatti like før 18.30. Der ble det konstatert at han var hjemme, men patruljen valgte likevel å pågripe ham og ta ham med ned på stasjonen, sier Elden til Nettavisen.

Elden mener politiet overdramatiserer hendelsen.

– Å pågripe ham var totalt unødvendig. Meldeplikten er til for at man skal være oppdatert på hvor personen befinner seg. Politiet kunne bare her ha konstatert at Bhatti var hjemme, minnet ham på at han må melde seg for politiet og dratt tilbake igjen, sier han.

– Ute igjen i kveld
På sin Twitter-profil skriver PST at Bhatti vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Det er feil, sier Elden.

– Jeg har snakket med jourhavende hos PST og spurt ham om nettopp dette og fikk til svar at det ikke var noe de hadde tatt stilling til, sier Elden.

- Holder Bhatti over natta
Men fungerende informasjonsdirektør Martin Bernsen i PST blir usikker når Nettavisen spør om Bhatti skal fremstilles for varetektsfengsling eller ikke.

- Jeg har fått beskjed om at han vil bli framstilt for varetektsfengsling, men at det er uklart når det vil skje, sier Bernsen.

- Men dere vil holde Bhatti i deres varetekt over natten?

- Det sier seg selv at vi vil gjøre det, sier Bernsen.

Bernsen vil ikke kommentere hvorvidt det er andre forhold som har ført til at Bhatti nå har blitt pågrepet og holdes i PSTs varetekt.

– Daglig meldeplikt
Ifølge kjennelsen fra lagmannsretten skulle Bhatti melde seg for politiet hver dag.

– Lagmannsretten er enig med tingretten i at når siktede løslates, bør han undergis daglig meldeplikt til politiet. Anken fra påtalemyndigheten blir etter dette å forkaste, heter det i kjennelsen, som Nettavisen fikk tilgang til.

Bhatti hadde ved løslatelse en jobb å gå til, og lagretten mente han ville ha sterk egeninteresse i å unngå kriminell virksomhet i perioden fram til saken er rettskraftig avgjort.

Grunnen til at han likevel ble ilagt meldeplikt, er at lagretten mener det er fare for at 31-åringen vil begå nye straffbare handlinger.

– Deilig å være fri
Fredag 19. juni slapp Arfan Bhatti ut fra Ullersmo fengsel på Kløfta.

– Det er deilig å være en fri mann. Rettferdigheten seiret til slutt, sa en ordknapp Bhatti til TV 2 da han slapp ut.

Han sa også at årene i fengselet har vært tunge, og at han nå skal hjem til familie og barn.

Les også: Her er Bhatti en fri mann

Norsk-pakistanske Bhatti ble i fjor dømt i Oslo tingrett til åtte års forvaring, for drapsforsøk og grovt skadeverk mot den jødiske synagogen i Oslo. Men han ble frifunnet for å ha planlagt et terrorangrep mot den amerikanske ambassaden. I lagmannsretten ble han også dømt til åtte års forvaring for drapsforsøk, men denne dommen er nå opphevet.

Les også: Opphever dommen mot Bhatti

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.