Arfan Bhatti pågrepet på Gardermoen

OSLO: De siste årene før han forlot Norge, ble Arfan Bhatti en radikal muslim. Dette bildet er tatt under en demonstrasjon utenfor Den amerikanske ambassaden i 2012.

OSLO: De siste årene før han forlot Norge, ble Arfan Bhatti en radikal muslim. Dette bildet er tatt under en demonstrasjon utenfor Den amerikanske ambassaden i 2012. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Den voldsdømte radikale muslimen Arfan Bhatti landet på norsk jord onsdag.

14.01.15 20:19

«Oslo politidistrikt bekrefter at han ble pågrepet i det han ankom Norge i ettermiddag. Han er siktet for vold og trusler, herunder blant annet familievold. Bhatti har vært etterlyst siden 15. februar 2013. Vurdering av fengsling blir foretatt i morgen» skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet sto og ventet på ham i flydøren, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB. Bhatti kom med fly fra Lahore til Gardermoen klokken 16.47 onsdag. Elden regner med at hans klient vil være ute igjen allerede torsdag.

Elden sier Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til ham at de ikke har noe med pågripelsen å gjøre. PST har vært bekymret for at den profilerte islamisten skal komme tilbake til Norge.

Bhatti (38) har siden slutten av 2012 oppholdt seg i Paksitan. Han sluttet seg til opprørere i landet, men ble pågrepet våren 2013, «mistenkt for alvorlige handlinger» og satt lenge fengslet.

Ville ikke til Norge
- Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg ikke verken ringt eller involvert dem, sa Bhatti til TV 2 i oktober 2013.

I august 2014 ble han sluppet ut av fengselet i Pakistan der han hadde sittet i 21 måneder. Bhatti uttalte da at han ikke ønsket å reise tilbake til Norge.

TV 2 opplyser at han onsdag kveld landet på Gardermoen, og at han umiddelbart ble pågrepet av norsk politi.


Religiøs
Arfan Bhatti var på midten av 1990-tallet kjent som en torpedo tilknyttet gjengmiljøet i Oslo. I september 2006 ble han pågrepet etter at det ble skutt mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Bhatti ble funnet skyldig i å medvirket til synagogeskytingen, men frifunnet for at dette var en terrorhandling. I den samme rettssaken innrømmet Bhatti at han hadde skutt mot eneboligen til en finansperson.

Etterhvert ble Bhatti sterkt religiøs, og i et intervju med Dagbladet i februar 2012 sa han at «Vi ønsker at Norge en dag blir islamsk nasjon og bli styrt etter Sharia-lover.»


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.