*Nettavisen* Nyheter.

Argentinas eks-president skyldig i våpensmugling

Buenos Aires (NTB-Reuters): Argentinas tidligere president Carlos Menem ble fredag kjent skyldig i å ha smuglet våpen til Kroatia og Ecuador på 1990-tallet.

Ifølge kjennelsen medvirket Menem til grov smugling mens han var landets leder, en anklage han ble frikjent for i en lavere rettsinstans for to år siden.

Menem, som nå er 82 år gammel, var Argentinas president fra 1989 til 1999. Han gjennomførte flere markedsliberalistiske reformer, blant annet privatiseringer av store statlige selskaper.

Han var også kjent for sin prangende livsstil og giftet seg senere med en tidligere toppmodell, som bare var halvparten så gammel som ham selv.

Under den forrige rettssaken hevdet Menem at han var helt uskyldig. Han sa han ikke hadde noen anelse om at våpnene som skulle til Venezuela og Panama, i stedet gikk til land Argentina ikke hadde lov å eksportere våpen til.

Argentina hadde en fredsbevarende rolle etter en kort krig mellom Peru og Ecuador i 1995, og skulle derfor ikke selge våpen til Ecuador. Kroatia var omfattet av en internasjonal våpenboikott som følge av krigen på Balkan fra 1991-1995. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.