Gå til sidens hovedinnhold

Argentinas president har ikke kreft

Buenos Aires (NTB-AFP-Reuters): Cristina Fernandez de Kirchner har ikke kreft, opplyser en talsperson etter at den argentinske presidenten ble operert for det man fryktet var kreft i skjoldbruskkjertelen.

Den 58 år gamle presidenten ble diagnostisert med kreft i desember og fikk onsdag operert bort skjoldbruskkjertelen. Prøver tatt etter operasjonen viser imidlertid at det ikke var kreft i kjertelen, sier Fernandez' talsperson Alfredo Scoccimaro.

Fernandez slipper dermed den planlagte behandlingen med radioaktivt jod, og det er ventet at hun kan være tilbake på jobb i slutten av januar.

Flere hundre tilhengere har vært samlet utenfor sykehuset i Pilar, 45 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires, for å vise sin støtte til presidenten.

Cristina Fernandez de Kirchner tok nylig fatt på sin andre periode som president etter et valgskred i høst, hvor hun fikk 54 prosent av stemmene.

Da hun første gang ble valgt til president i 2007, overtok hun etter ektemannen Néstor Kirchner, som døde i 2010. (©NTB)

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr