RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ari Behn støtter kronprinsparet

GIR STØTTE: Ari Behn gir sin støtte til kronprinsparets valg om å la barna gå på privatskoler. Se video nederst i artikkelen.
GIR STØTTE: Ari Behn gir sin støtte til kronprinsparets valg om å la barna gå på privatskoler. Se video nederst i artikkelen. Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)
- Alle må gjøre det de mener er best for sine barn, sier onkel Ari.

DRAMMEN (dt.no): Ari Behn er en av fire kunstnere som denne sommeren stiller ut på Drammens Museum.

I forbindelse med åpningen uttalte Ari Behn seg om kronprinsparets valg om å la sine barn gå på private skoler.


Behn velger steinerskolen
- Alle må gjøre det de mener er best for sine barn, sier Behn til Drammens Tidende. Med sin kone Märtha Louise og tre barn er han nylig hjemvendt etter to år i London.

De velger å la barna gå på steinerskolen.

– Vi har valgt steinerskolen. Det var ikke gitt at de skulle gå der, men det føles riktig, sier Behn. Forfatteren og kunstneren mener hans egen bakgrunn som steinerskolebarn er utslagsgivende for at han denne sommeren stiller ut på Drammens Museum.

Vektlegger det kunstneriske
- Det er en vektlegging av det kunstneriske på steinerskolen, det er jeg til dels utrykk for i dag. Jeg har tegnet og malt hele oppveksten, sier Behn.

Steinerskolens pedagogikk var utslagsgivende for at Behn valgte den til sine barn. Han mener dette er en skole der alle får utfolde seg på sine premisser.

– Det er naturligvis mye fint ved den offentlige skolen. De har kanskje nærmet seg det steinerskolen står for.

Utstillingen i Drammen Museum heter «Crossover» og tar for seg kunstnere som bruker forfatterskapet til inspirasjon i sitt kunstneriske uttrykk.

– Det er et indre trykk. Jeg må skrive og jeg må male, sier Behn til dt.no.

Utstillingen åpnet torsdag. I tillegg til Behn, stiller følgende kunstnere ut: Svein Nyhus, Linn Cecilie Ulvin og Tor-Arne Moen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere