*Nettavisen* Nyheter.

Ari dropper ut etter Peer Gynt?

Etter kritikken av Peer Gynt-oppsetningen som har gjestepremiere i New York tirsdag, vurderer Ari Behn å droppe kultur-Norge.

10.04.06 11:13

Etter at Ari Behn sikret en million i kulturstøtte til den kommende oppsetningen av Peer Gynt i New York, har han fått kritikk for at han misbruker sin posisjon og slik fikk fordeler til teateroppsetningen på bekostning av andre kulturarrangementer.

«Oppblåst mediedust»
I Dagbladet lørdag svarte han på kritikk fra VG-journalist Stein Østbø, hvorpå Østbø søndag parerte med å kalle ham en oppblåst mediedust.

Nå er Behn lei.

- Jeg bruker absolutt min posisjon og rolle i et forsøk på å bistå kultur-Norge. Men det er kanskje ikke så lurt, ettersom det medfører såpass mye bråk som det jo gjør. Mange mener jeg bør gi meg allerede nå. Det er selvsagt noe jeg vurderer, sier han til Dagbladet og understreker at det er forfatter han først og fremst vil være.

- Et sjokk for NY
«Peer Gynt» har gjestepremiere tirsdag på Brooklyn Academy of Music (BAM) i New York og skal vises i til sammen fem forestillinger.

- Ibsen vil bli et sjokk for det provinsielle publikummet i New York, spår regissøren Robert Wilson overfor Dagsavisen.

Forestillingen er et samarbeid mellom Det Norske Teatret i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen og kom til i forbindelse jubileet for unionsoppløsningen i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag