RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ari forsvarer seg

Sist oppdatert:
Ari Behn tar sin svenske forleggers kritikk med ro. Han avviser kritikken.

- Jeg kan ikke forholde meg til noe annet enn at jeg har skrevet den boken som jeg hele tiden ville skrive. At det er delte meninger om bøker, er noe vi alle vet. Så det er jo helt fair, sier Ari Behn til VG.

Ari Behns nye bok "Bakgård" ble avvist fra hans svenske forlegger, som ga ut "Trist som faen".

- Men på den annen side er dette en roman som legger seg i en beat-tradisjon, og som handler om beat-forfattere. Så da vi sendte «Bakgård» til Lindelöw, visste vi at det kanskje ikke var noe for ham som ikke har så godt kjennskap til beat-litteratur, forteller Behn.

Forleggeren mente at "Bakgård" var preget av endimensjonale og overflatiske karakterer.

- Tomas Lindelöw tok «Trist som faen», og det syntes vi var en fin ting. At han velger å avstå, er han i sin fulle rett til å gjøre. Jeg er veldig glad for at et beat-forlag som Tiderne Skifter i Danmark ved Claus Clausen vil utgi boken, og det regnet jeg også med, fordi han kjenner til beat-litteratur, sier Behn.

Behns norske forlegger mente det var hårreisende og helt utenfor forleggerskikk å kritisere Behns bok så sterkt, lenge før den har kommet ut.

- Lindelöw må jo si hva han vil. Men jeg synes det er synd hvis vi får en forhåndsprosedyre på en bok før den er kommet ut. Så da vil jeg bare oppfordre alle å vente i tre uker til boken kommer ut, før de gjør seg opp en mening, sier Behn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere