*Nettavisen* Nyheter.

Ari i ny krangel

Foto: KERSTIN CARLSSON / SCANPIX (SCANPIX)

- Nå er det slåssing på alle fronter, sier Behn.

22.01.09 08:59

(SIDE2): Torsdag skriver Dagbladet at den pensjonerte språkprofessoren Finn-Erik Vinje i sin blogg kommer med kraftig kritikk av navnene som Märtha Louise og Ari Behn har gitt sine barn.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- På tide å avskaffe monarkiet
Behn har kommet med flere sterke utspill i media den siste uken, og han reagerer også på kritikken fra Vinje.

Den tidligere språkprofessoren går så langt at han mener det er på tide å avskaffe monarkiet på grunn av navnevalgene til Märtha Louise og Ari. Denne uken ble Emma Tallulah døpt, og om valget av dette navnet skriver han følgende:

Den nyfødte Emma Tallulah er tronarving — et stykke ute i rekken, riktignok, men likevel. Teoretisk foreligger altså den risiko — må Gud forbyde — at vi får et statsoverhode i Norge som heter dronning Emma Tallulah!

Derfor, og av en rekke andre grunner, er det på tide å avskaffe monarkiet.

- Bisarre navn
Heller ikke Emma Tallulahs søsken eller Märtha Louise slipper unna den krasse kritikken fra Vinje:

Hennes søsken bærer også aparte navn: Maud Angelica og Leah Isodora. Unnskyld, men må jeg ha lov til å falle besvimet om av latter? Og hvorav denne forkjærlighet for bokstaven h i utlyd?

Barnemoren er som kjent meget interessert i nyåndelighet, healing og engler, og i den sammenhengen passer de bisarre navnene, hva vet jeg.

Les hele bloggen til Vinje her

- Ren intoleranse
Ifølge Dagbladet har Vinje nære forbindelser til Carl-Erik Grimstad som den siste tiden har fått kraftig refs av Behn. Sistnevnte reagerer på kritikken fra Vinje, og sier følgende til Dagbladet:

- Nå er det slåssing på på alle fronter, og dette åpner en ny front.

Han sier videre at Vinje i mange år har rettet politisk kritikk mot han og hans familie, men vil ikke utdype hva han mener med det bortsett fra at det ikke handler om språkpolitikk.

- Dette er ren intoleranse. Vinje ville aldri rakket ned på samme måte hvis det var naboer i oppgangen hans som kalte sønnen sin Baltazar, det ville gjort han fremmedfiendtlig, sier Ari Behn til Dagbladet.

Mye krangling
De siste ukene har Behn tatt et oppgjør med Carl-Erik Grimstad som har fått massiv dekning både i Norge og Sverige .

Onsdag gikk han svært hardt ut mot Se og Hør som denne uken trykket bilder av at Behn kysser en venns kone farvel for kvelden med et kyss på hvert kinn. Tittelen på forsiden er «Hvorfor gjør du dette, Ari?».

- Et svinsk oppslag, sa Ari om Se og Hørs reportasje.

Les hele saken her: Ari Behn raser mot Se og Hør

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.