*Nettavisen* Nyheter.

Ari-støtte til Viggo

Foto: (Foto: Scanpix)

Kringkastingsrådet ville ikke si om det var riktig eller galt å prioritere Ari Behn fremfor Gaza-legene.

24.01.09 14:06

(SIDE2): NRK-seeren Thomas Henden hadde klaget inn RedaksjonEn for Kringkastingsrådet etter at programmet prioriterte å intervjue Ari Behn om hans kritikk av kongehusekspert Carl-Erik Grimstad fremfor å ha Gaza-legene Mads Gilbert og Erik Fosse på besøk.

- Avvist i døren
Henden mente også at det var et inntrykk av at Fosse og Gilbert ble avvist i døren på RedaksjonEn. Dette inntrykket kunne man få når man så «Grosvold» eller«Nytt på nytt».

Torsdag redegjorde RedaksjonEn representert ved Hilde Løchen for at dette inntrykket var feil.

Fosse og Gilbert ble behandlet som andre gjester og fikk beskjed i god tid. Samtidig hadde redaksjonen gjort en vurdering av at Fosse og Gilbert hadde fått rikelig med tid i Dagsrevyen og andre programmer på NRK, og valgte derfor å prioritere kongens svigersønn.

Til stede var også kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas som sa han stilte seg helt bak RedaksjonEn.

- På grensen
Kringkastingsrådets leder Kjellaug Nakkim sa at rådet beveget seg på grensen av hva som var deres oppgave å mene noe om. Redaksjonene i NRK bestemmer selv hva de vil ta opp.

Det var imidlertid forskjellige oppfatninger i rådet om vesentlighetskriteriet i å invitere Ari i studio fremfor legene. Dét kunne de imidlertid ikke ta stilling til i konklusjonen og klagen ble derfor verken avvist eller tatt til følge fordi den lå utenfor rådets mandag.

- Rådet har full tillit til den avgjørelsen som er blitt tatt selv om vi er uenige om vesentlighetskritieriet. Rådet har også fått høre at gjestene ble behandlet på en skikkelig måte, og at de ikke ble avvist i siste liten, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.