*Nettavisen* Nyheter.

Aris gratulasjoner

GRATULERER: Ari Behn sender lykkeønskninger til Victoria og Daniel. Foto: (Scanpix)

Sverige forbereder seg på sitt første kongelige bryllup på over 30 år. Ari Behn gratulerer de nyforlovede.

25.02.09 11:02

(SIDE2): Ari Behn (36) har tidligere uttalt at han liker Daniel Westling svært godt. Nå blir den svenske 35-åringen prins - og gifter seg med kronprinsesse Victoria (31) neste sommer.

I både Dagbladet og VG i dag sender Ari ut sine hjerteligste gratulasjoner til paret som tirsdag ettermiddag kunngjorde sin forlovelse.

- Gratulerer, vakre, suverene Victoria og den gode Daniel med forlovelsen. Victoria viste hvor lykkelig hun er over å begynne denne delen av livet sitt. Daniel fremsto som så trygg, nedpå og stødig som jeg kjenner ham. Svensker og nordmenn liker sånt, skriver Ari i en tekstmelding til VG. Han mimrer også litt om hvordan det selv var i 2001 da han og prinsesse Märtha Louise (37) annonserte sin forlovelse.

- Husker selv hvordan det var å ha pressekonferanse... Det er en opplevelse ikke mange deler, skriver han videre.

- En fin fyr
Ari snakket varmt om Daniel da han gjestet «Skavlan» tidligere i år. Programleder Fredrik Skavlan spurte humoristisk Ari Behn om Victorias kjæreste som har blitt «gjemt» bort fra offisielle sammenhenger i løpet av de nær sju årene paret har vært sammen:

- Hvordan høres egentlig Daniel ut?

- Daniel er en skikkelig fin fyr, sier Ari. Han legger til at han og Märtha gjerne reiser østover for å besøke Victoria og Daniel. Märtha og Victoria skal etter sigende snakke sammen flere ganger i uken på telefonen og være svært nære hverandre.

- Da kan dere ta det helt rolig, Sverige. Daniel er en fin fyr, parerte Fredrik lattermildt.

Venter med barn
I går viste Victoria og Daniel fram forlovelsesringene og snakket med pressen om frieriet. Daniel fortalte at han hadde tatt mot til seg og fridd på Drottningholm der paret har bodd sammen siden i fjor sommer.

- Det var en herlig solfylt dag, isen knaket på den herlige måten som den kan gjøre der ute på Drottningholm iblant. Det var en fantastisk stemning, jeg var naturligvis litt nervøs. Jeg håpet på et ja, men var ikke helt sikker, sa Daniel på pressekonferansen.

Victoria understreket svaret hjertelig: Det ble et jaa, jaa, jaa!

Les mer her:Se forlovelsesringen!

Begge gleder seg til å stifte familie, men det blir ingen barn før de er godt gift - og svenskene holder en knapp på 19.juni 2010 som da blir den samme datoen som kong Carl Gustaf (62) og dronning Silvia (65) giftet seg i 1976.

Tatt tid
Det har tatt tid for det svenske folket, og da særlig de kong Carl Gustaf å venne seg til tanken på at Daniel fra Ockelbo utenfor Stockholm skulle være Victorias valg av ektemake. Selv om mamma Silvia har uttalt at de ønsker at barna velger akkurat den de vil ha som gjør dem lykkelig, så har veien til denne forlovelsen vært svært lang for paret. Litt rart er det allikevel med tanke på at Carl Gustaf i sin tid giftet seg borgerlig, men Silvia var riktignok ikke svensk - noe som kan ha gjort det enklere for ham.

I både norske og svenske aviser skrives det om at kong Harald (72) og dronning Sonja (71) ble sterke forbilder for de øvrige kongehusene i Europa da de endelig fikk hverandre i 1968. Mette-Marit og Haakon har også gått den veien og måtte gjennom mye før de giftet seg 25. august 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag