RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkitekt-sensasjon i Aurland

Foto: http://www.saunders.no/pro_03_06.html
Sist oppdatert:
The Aurland Lookout, tegnet av bergensarkitektene Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen, er en sensasjon og utropt av Conde Naste til et av verdens nye sju underverk.

Kanadiske Todd Saunders, som har bodd og virket i Bergen de siste ti årene, er overveldet over responsen på byggverket som trekker turister fra fjern og nær. Og byggverket det er snakk om er en slags bro som ender i løse luften hundrevis av meter over den dramatisk vakre Aurlandsfjorden. Bare en glassrute stopper deg fra å gå utfor.

Her kan turistene gå ut og oppleve en nærmest ute av seg selv-opplevelse. Rapportene i utenlandske medier er overvgeldende og det kanskje mest kjente av alle reisemagasiner, Conde Nast, har utnevnt byggverket om vi velger å kalle det det, til et av de syv «nye» underverk i verden.

Det var organisasjonen Norske Turistveier som i 2002 utlyste en arkitektkonkurranse om å bygge et utsiktspunkt for å fremme bruken av den gamle veien. Det har de klart til gagns.

Todd Saunders i Bergen og Tommie Wilhelmsen som holder til i Stavanger vant og fra byggverket ble offisielt åpnet nylig, har det vært en sensasjon. Byggverket ligger på den gamle lærdalsveien som nå kun er en turistvei etter at tunnelen ble åpnet. Men fra i morgen går det to daglige bussavganger fra Flåm.

Se de dramatiske bildene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere