Gå til sidens hovedinnhold

Arkitekten skuffet

Arkitekt Lars Flugsrud er skuffet over at manglende vedlikehold ødelegger parken han var med å designe.

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: Jeg synes det er kjempetrist at plassen har blitt slik den er nå, sier landskapsarkitekt Lars Flugsrud i Grindaker arkitektkontor. Han var én av fire arkitekter som laget vannspeilet.
Å flytte ansvaret for parkene over til bydelen er det dummeste kommunen har gjort. Det er jo helt åpenbart at det er en fagetat som må ha ansvaret her.
Grindaker hadde kontorene sine på Kiellands plass i flere år og har blant annet laget inngangen til Postgirobygget, og Birkebeineren Skistadion for Lillehamer-OL 1994. Flugsrud forteller at vannspeilet er den parken de har fått aller mest positive tilbakemeldinger for.
Det betyr veldig mye å ha en fin park i nærmiljøet sitt, og jeg tror blant annet at den har økt boligprisene der med hvertfall 10-20 prosent, sier Flugsrud, som hadde store planer for parken.
For oss er det snakk om å fullføre parken. Vi hadde lyst til å lage en skøytebane der, noe som hadde vært billig og kjapt gjort. Vi ville også ha mer effektlys men så lenge det ikke er noen garanti for vedlikehold så er vi uinteresserte i å gjøre noe mer, sier Flugsrud.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn