Gå til sidens hovedinnhold

Arkitekter lanserer nytt Munch-forslag

Oslo (NTB): En arkitektgruppe presenterte tirsdag en skisse som foreslår hvordan et nytt Munch-museum i to etasjer kan bygges på Tøyen, til halve prisen av Lambda-prosjektet i Bjørvika.

Beregningene viser at museet kan bygges både raskere og billigere enn tidligere utredninger har vist, skriver Aftenposten.

Arkitektene mener prisen kan komme ned i 1 milliard kroner. Det er 700 millioner kroner lavere enn tidligere utredninger. Museet kan stå ferdig i 2017, i stedet for 2022 som andre utredninger har vist til, ifølge forslaget som arkitektene Fredrik Torp, Stein Halvorsen og Didrik Hvoslef-Eide la fram tirsdag.

Arkitektene har gjort dette på eget initiativ. Skissen de har utarbeidet, viser et nytt Munch-museum i to etasjer som ligger mellom det planlagte Veksthuset og det nåværende Munch-museet på Tøyen. Forslaget innebærer at museet blir innlemmet i en ny Munch-park, som ifølge forslaget deres vil være en kulturpark nesten på størrelse med Frognerparken.

Hvoslef-Eide understreker at skissen viser en mulighet, og at et endelig forslag kan komme som resultat av en arkitektkonkurranse i regi av Norske arkitekters landsforbund (NAL).

Forslaget blir møtt med positiv respons fra Fremskrittspartiet, men Carl I. Hagen mener fortsatt at Nasjonalgalleriets bygning vil være det beste stedet for et Munch-museum. (©NTB)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg