RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arktiske tilstander i Nord-Tyskland

Berlin (NTB-AFP-Reuters): Hundrevis av bilister ble sittende fast i bilene sine i dype snødriver i det nordøstlige Tyskland søndag fordi vanlige snøploger ikke kunne nå fram til dem.

Over hele Europa fortsetter de arktiske tilstandene med sterk kulde og snøvær. Hele Tyskland ligger nå under et teppe med snø, og det ventes mer i dagene som kommer. I Leipzig er det 29 centimeter, og i Berlin 27 centimeter.

Vinterstormen i Nord-Tyskland, som har fått navnet Daisy i Tyskland, ventes å forflytte seg sørover i Europa mandag og tirsdag med store snømengder og sterk vind.

På den tyske østersjøkysten ble det erklært unntakstilstand søndag. Mange landsbyer er isolert, skoler er stengt i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, og i Schleswig-Holstein trues lavtliggende områder av flom etter at det ble oppdaget sprekker i diker. I Flensburg og Travemünde er det allerede oversvømmelser.

På øya Fehmarn er 5.000 mennesker isolert på grunn av snøstormen, og på motorveien A20 ble flere hundre bilister sittende fast i snødriver som var opp til to meter høye etter at trailere skled og endte på tvers av veibanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere