RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armenia truer Aserbajdsjan med krig

Jerevan (NTB-AFP-DPA): Armenia truer Aserbajdsjan med krig etter at armenske myndigheter har benådet og forfremmet en aserbajdsjansk offiser som drepte en armensk soldat. Spenningen mellom de to landene er på bristepunktet.

Armenias president Serzj Sarkisian sier at armenerne «ikke er redde for simple drapsmenn». Han viste til at den aserbajdsjanske offiseren, som drepte den armenske soldaten med en øks, ble mottatt som en helt da han kom tilbake til hjemlandet fra Ungarn sist fredag.

- Vi ønsker ikke krig, men hvis vi blir nødt, kommer vi til å kjempe og vinne. Vi frykter ikke drapsmenn, selv om de står under beskyttelse av et statsoverhode, het det i en uttalelse fra president Sarkisian som var gjengitt i armenske medier mandag.

Aserbajdsjans president Ilham Alijev benådet umiddelbart offiseren, selv om han tidligere hadde forsikret myndighetene i Budapest om at offiseren skulle sone ferdig livstidsdommen han var idømt i et aserbajdsjansk fengsel. Øksedrapet skjedde i Ungarn i 2004.

Aserbajdsjan og Armenia har lenge ligget i konflikt om Nagorno-Karabakh, et selvstyrt armensk område inne i Aserbajdsjan. Rundt 30.000 mennesker ble drept i kamper om området, før partene inngikk våpenhvile i 1994, men noen endelig fredsavtale foreligger ikke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere