*Nettavisen* Nyheter.

Armstrong krasjet og lot kjæresten ta skylden

BØTELAGT: Lance Armstrong og kjæresten Anna Hansen havnet i trøbbel med politiet da Hansen løy og tok på seg skylden for å ha kollidert i to parkerte biler i Aspen, til tross for at det var Armstrong som kjørte. Foto: Getty Images

Hadde vært på fest i Aspen.

03.02.15 22:35

Det var i slutten av desember at den dopingtatte syklisten Lance Armstrong (43) mistet kontrollen over bilen og krasjet inn i to parkerte biler etter en kveld i festlig lag i Aspen.

I avhør med politiet lot han kjæresten - Anna Hansen - si at det var hun som satt bak rattet, skriver Daily Mail.

I ettertid innrømmet Hansen at hun løy til politiet for å unngå at saken fikk stor oppmerksomhet. Hun skal også ha sagt til bileierne at hun skulle betale for skadene.

«Lance Armstrong krasjet i noen biler»
- Jeg gjorde det for beskytte familien. Jeg tenkte at overskriften «Anna Hansen krasjet i noen biler» ikke ville havne i avisen, men det gjør derimot overskriften «Lance Armstrong krasjet i noen biler», skal hun ha sagt ifølge 9News.

Politiet har nå gitt Armstrong to bøter som følge av episoden - en for å ikke ha meldt fra om ulykken og en for uaktsom kjøring. To bøter som kjæresten i utgangspunktet hadde blitt ilagt.

- Jeg har tenåringsbarn
På spørsmål fra politiet skal den tidligere syklistens kjæreste ha svart at det ikke var Armstrong som ba henne om å lyve.

- Nei, det var en felles beslutning. Familienavnet vårt har vært avisoppslag i hver eneste avis de siste årene, og du vet, jeg har tenåringsbarn, skal hun ha sagt.

Bakgrunnen for at politiet oppdaget løgnen var at de - til tross for at Hansen hadde tatt på seg skylden - hadde mistanke om at det var Armstrong som kjørte bilen.

Politiet skal derfor ha forhørt seg med ansatte på stedet hvor paret hadde vært på fest. En ansatt kunne da fortelle at han bestemt husker at han eskorterte Hansen til passasjersetet den kvelden.

17. mars må Armstrong møte i retten. Hansen skal ha sluppet unna uten noen reaksjon fra politiet fordi hun samarbeidet godt og innrømmet løgnen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag