RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armstrongs familie sørger over «motvillig helt»

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Familien til den tidligere amerikanske astronauten Neil Armstrong sørget lørdag over tapet av en mann som ble «en amerikansk helt mot sin vilje».

Familien bekreftet lørdag i en uttalelse at Armstrong døde som følge av komplikasjoner etter en større hjerteoperasjon. Mannen som i 1969 var det første mennesket på månen, ble 82 år gammel.

- Armstrong tjente sitt land med stolthet, som kampflyger i marinen, testflyger og astronaut, skriver familien i en emosjonell hyllest til Armstrong.

- Samtidig som vi sørger over tapet av en veldig god mann, feirer vi også hans bemerkelsesverdige liv. Vi håper det kan tjene som et eksempel for unge mennesker rundt om i verden og inspirere dem til å jobbe hardt for å oppfylle sine drømmer, til å være villige til å utforske og tøye grenser og til uselvisk å tjene en sak som er større enn dem selv, uttaler familien.

Armstrongs nærmeste har en enkel oppfordring til folk som vil minnes Armstrongs liv:

- Gjør ære på hans eksemplariske gjerning, prestasjoner og måtehold, og neste gang du går utendørs på en klar natt og ser månen smile ned til deg: tenk på Neil Armstrong og blunk til ham. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere