RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnold ble så rasende forbannet på engangsgrillen at han utviklet denne …

LAGET SIN EGEN GRILL: – Den tar ikke store plassen i ryggsekken, sier Arnold Larsen.
LAGET SIN EGEN GRILL: – Den tar ikke store plassen i ryggsekken, sier Arnold Larsen. Foto: Lars Robertsen

(an.no): Arnold Larsen (72) var luta lei av å være pensjonist. Han var også luta lei av engangsgriller. Med det som bakteppe begynte han å jobbe med å utvikle en liten grill som kunne ta opp konkurransen med engangsgrillen.

BarbIQ

- Nå er BarbIQ født. Den er mindre enn engangsgrillen og du kaster den slett ikke etter bruk. Om noen uker får jeg 3000 griller av denne typen til Norge. Og 300 av disse er allerede solgt, sier Larsen.

Tidligere jobbet han som reisende. Da han var 67 år ble han pensjonist.

- Men pensjonisttilværelsen var ikke noe for meg. Det var utrolig kjedelig. Etter en sankthansaften i Harstad ble ideen om denne grillen tent. For det så ikke ut på området etter at folk hadde brukt engangsgrillene sine. Det var haugevis av svimerker rundt omkring. Og grillene – ja, de lå bare slengt igjen, sier mannen som nå driver AJ Larsen Produkter.

Investert mye

Flere hundretusen kroner har Harstad-mannen investert i dette prosjektet.

- Ja, jeg har brukt en dell penger på å utvikle denne. Eksakt hvor mye vil jeg ikke røpe. Men det er snakk om flere hundre tusen kroner.

Sammenslått er denne mini-grillen på størrelse med en bok, da har den en lengde på 24 cm, høyde på 18 cm og dybde 3 cm. Og når den er utslått har den en grillflate på 24 cm og en høyde på 23 cm. Vekten er på 1,1 kilo. Med BarbIQ følger en egen sikkerhetsduk som skal legges under grillen når den er i bruk.

Mange muligheter

- Her kan du bruke grillkull, grillbriketter, kokosbriketter, ved, tennbriketter, gassbrenner eller spritbrenner. Så valgmulighetene er mange. Etter bruk avkjøles den raskt. Og den kan skylles av i vann eller vaskes i oppvaskmaskin, sier oppfinneren.

POP: – Så langt har jeg solgt 300, sier Arnold Larsen.

Selv har han og kona testet og brukt denne grillen på turer og ferie - i langt tid.

- For oss har det vært utrolig viktig å teste ut dette produktet. Det har også vært svært viktig at dette skulle være et mijøvennlig alternativ - som ikke skulle sete spor etter seg i naturen. Det ar vi lyktes med. Og de stedene vi har presentert denne grillen, har responsen vært svært god. Så vi har god tro på at det er et marked for denne typen grill, sier han.

Laget selv web-siden

72-åringen jobber nå med å selge inn BarbIQ til forhandlere og butikker.

- Jeg har laget selv laget en web-side for foretaket mitt. Nå skal jeg også ut på Facebook med produktet, sier oppfinneren - som også har laget en egen film om produktet som han lagt ut på You tube.

- Du må følge med i tiden hvis en skal nå ut i den store verden, smiler harstadmannen.

Les flere saker på an.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere