*Nettavisen* Nyheter.

Arnold Schwarzenegger til Oslo

Foto: LIONEL CIRONNEAU (Ap)

Vil holde hovedinnlegget på miljøkonferanse i november.

Tidligere guvernør i California Arnold Schwarzenegger vil holde hovedinnledningen på årets Zerokonferanse 21. november, opplyses det i en pressemelding fra miljøstiftelsen Zero.

Globalt miljøforbilde
Som guvernør satt Arnold Schwarzenegger California i det internasjonale førersetet når det gjelder handling mot klimaendringer, og gjorde delstaten til et globalt forbilde for politikere og næringslivledere som har som mål å gjøre noe for å stoppe den globaleoppvarmingen.

En av de viktigste tingene han oppnådde som guvernør var klimaloven (the Global Warming Solutions Act) som ble vedtatt i 2006 – et tverrpolitisksamarbeid om å redusere Californias klimagassutslipp. Han etablerte også hydrogenveien the California Hydrogen Highwayog the Million Solar Roofs Plan, etprogram som har som mål å etablere 3000 nye megawatt med solenergi innen 2015.

- Debatten om global oppvarming er over
Etter å ha signertCalifornias klimalov gjorde Schwarzenegger sitt sterke engasjement forklimasaken klart med disse ordene:

- Vi må ganske enkelt gjøre alt som står i vår makt for å bremse den globale oppvarmingen før det er for sent¿ Vitenskapen er klar. Debatten om global oppvarming er over.

I 2007 snakket guvernør Schwarzenegger om klimasaken i FN, hvor han tok opp rollen til enkeltnasjonerog delstater, som California, og han kom med en sterk oppmoding til verdensledere om å komme sammen om en ny internasjonal avtale som kan støttes av båderike og fattige nasjoner.

- Ingen bedre enn Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger var guvernør i California fra 2003 til 2011.

- Ingen andre politikere i verden har vært bedre på gjennomføring innen klimapolitikken enn det Schwarzenegger var da han var guvernør. Det er derfor det er så viktig for ZERO at norske beslutningstagere i politikk og næringsliv får høre hva han har å si, sier daglig leder i Zero, Einar Håndlykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.