*Nettavisen* Nyheter.

Arnstad advarer mot å fjerne Borten Moe

Oslo (NTB): Senterparti-profil Marit Arnstad mener det er flere årsaker til at Ola Borten Moe bør ha en plass i partiets ledelse.

Arnstad har avklart at hun selv ikke er aktuell som leder eller nestleder i partiet som i april skal velge ny ledertrio. Til Nationen sier hun at Ola Borten Moe bidrar til meningsmangfold.

- Vi må passe på at vi ikke blir for smale. Vi må ha rom for spennvidde i partiet. Det har vi hatt tidligere også. Det er ikke noen større spennvidde i dag enn det var på 90-tallet. Det meningsmangfoldet må partiet klare å forvalte på en fornuftig måte, og det er jeg sikker på vi kan klare i neste periode, sier hun.

Arnstad mener partikollegaen fra nabofylket Sør-Trøndelag bidrar til positivt meningsmangfold i partiet og ber partiet om å støtte nestlederen.

- Jeg sitter verken i valgkomiteen eller andre plasser, så jeg kan ikke gjøre annet enn å uttrykke min støtte til at han bør fortsette. Jeg synes Sp har bruk for en politiker som Ola Borten Moe, sier hun.

Til Dagens Næringsliv sier Arnstad at kjerneområdet Trøndelag helt opplagt skal ha en person i partiets toppledelse, og ifølge nordtrønderen er det ikke andre kandidater enn sørtrønderen Ola Borten Moe. Hun går dermed mot flere Sp-fylkeslag i Sør-Norge som ønsker Borten Moe ut av ledelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag