RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnstad langer ut mot opposisjonens distriktspolitikk

Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet mener at markedet skal regulere den geografiske spredningen av arbeidsplasser. Det får samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til å se rødt.

Høyres og Frps syn på distriktspolitikken fremkommer i merknader til Nasjonal transportplan 2013-2023, som blir behandlet i Stortinget tirsdag. De to partienes merknader viser at distriktspolitikk ikke har egenverdi for dem, forteller Arnstad til Nationen.

De to partiene skriver i sin merknad til NTP at «markedet og folks frie valg skal styre bosetningsmønsteret i fremtiden» og at det skal være «samfunnsøkonomisk lønnsomt uansett hvilke bransjer og industrier som blir sentrale i fremtidens Norge».

- Det er noe av det saftigste jeg har sett i et stortingsbudsjett. Slike formuleringer er noe vi har hørt Frp og Høyre si i politiske debatter i Oslo. Nå legger de for dagen, i et stortingsdokument, det som nærmest er en forakt for distriktspolitikken, sier Arnstad.

Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud slår tilbake.

- Folk skal velge selv hvor de vil bo, men ut fra regjeringens ståsted tar de tydeligvis feil valg. Jeg skjønner at Senterpartiet har behov for å late som om det er distriktenes parti. Arnstad må gjerne hisse seg opp, men regjeringen burde heller lagt på plass en pakke med utbygging av bredbånd og opprusting av veinettet for at folk skal velge noe annet enn å bosette seg i sentrale strøk, sier Hoksrud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere